Возз"єднання з сім"єю (дорослі діти)
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Возз"єднання з сім"єю (дорослі діти)
Тут до мене надійшло питання від жінки, котра хотіла б забрати двох своїх повнолітніх дітей до Швейцарії. Одному 18 років, іншому - 21. Але мова в основному йде про молодшого 18-тилітнього. Може хтось чув чи знає чи це можливо? Вони вже раз подавали на "возз"єднання з сім"єю" і отримали відмову. Тепер подають другий раз, зараз запросили величезну купу документів про родичів і загалом "докази" про різні аспекти життя. Якщо ні у кого немає досвіду в подібній ситуації, то, може, хоча би хтось знає толкового еміграційного юриста? Поділіться, будь ласка.
Не для себе прошу
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Re: Возз"єднання з сім"єю (дорослі діти)
Може, у вас хоча би є думка з цього приводу? Моє бачення ситуації - безнадійна справа. Але я можу помилятися.
такі справи робляться лише через адвоката
Чому безнадійна? Хай дітки вступають до швейцарського уні, матимуть студентський перміт. Вони за законом повнолітні, дорослі, працездатні люди, вже не маленькі діти, щоб бути з мамою.Svitlana писав:Може, у вас хоча би є думка з цього приводу? Моє бачення ситуації - безнадійна справа. Але я можу помилятися.
Всі імміграційні закони є тут:
http://www.bfm.admin.ch
Треба пошукати за ключовим словом Familiennachzug (воз"єднання сім"ї). Думаю, що на першому візиті до адвоката тут можна зекономити, бо там точно багато написано по темі.
Наскільки я знаю, воз"єднання дозволяється для дружин, чоловіків, неповнолітніх дітей, та тих, хто потребує догляду, але не має інших родичів на Батьківщині (наприклад, літні батьки, за якими нікому доглядати). До того ж для воз"єднання треба мати житлові умови та фінансову спроможність, що також перевіряється.
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Ну от я точно те саме казала. Але там, видно, дитя не до навчання.