Чи потрібно міняти паспорт після одруження

Все про документи стосово легального перебування у країні
Naadya
Транзит

Чи потрібно міняти паспорт після одруження

Повідомлення Naadya »

Привіт усім! Після одруження взяла прізвище чоловіка. Скажіть, будь ласка, чи потрібно міняти паспорт на нове прізвище, чи можна просто із свідоцтвом про шлюб приїхати в посольство? Паспорт дійсний ще три роки , та й віз Швейцарських ( вже недійних) було багато, не дуже би хотілося міняти. Чекаю відгуків!!! :bravo: :bravo: :bravo:
Svitlana
Айдгенос
Контактна інформація:

Re: Чи потрібно міняти паспорт після одруження

Повідомлення Svitlana »

Пошукайте на форумі вже була така тема недавно.

По-перше, де ви одружувалися, по-друге - нащо вам у посольство, по-третє - де ви взагалі живете, по-четверте - яка різниця скільки у вас віз, особливо не дійсних, у паспорті?
Гість

Повідомлення Гість »

По-перше - я взагалі то думала, що всі зрозуміли що мова йде про український закордонний паспорт і про звичайну туристичну візу, яку би я хотіла відкрити.По-друге, в посольство йдуть за візою. По- третє, живу в Україні, тому і хочу знати чи відкриють візу. По-четверте, РіЗНИЦЯ ВЕЛИКа скільки в мене віз , бо це показує що є зразкова громадянка України , яка має 3-и Швейцарські ( на той час) візи та ін. і ні разу їх не протермінувала. :seeya: :seeya: :seeya:
А от зараз інша ситуація ( просто не хочеться чекати три місяці і платити 1000 грн. можливо і дарма
:ps3: ) Теми такої не знайшла.
Гість

Повідомлення Гість »

Я говорю про український закордонний паспорт. Я в Україні. А в посольство треба, щоб отримати гостьову візу. А щодо старих віз у паспорті, то це для того, щоб було видно, що я не вперше туди їду і вчасно повертаюся завжди.
Svitlana
Айдгенос
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Тепер зрозуміліше. Звичайно, що не знайшли такої теми.... Я думала ви зі швейцарським чоловіком одружилися... :dizzy: А це питання вже багато разів обговорювалося. Я мала "по-перше" питати де ви живете і де збираєтеся жити, напевно... :-)

Отож, ви одружилися в Україні, з українським чоловіком, і просто хочете знати, чи потрібно міняти паспорт, щоб поїхати у відрядження (відпустку). Ясно! :smile:

З візами у паспорті це справа найменша. Зробіть якісні ксерокопії кожної сторінки паспорта і тримайте у себе (можете відсканувати, щоб надійніше). Потім можете цю ксерокопію (і всіх інших старих паспортів) подавати на відкриття наступних віз. Це досить поширена практика. Хоча більше на країни поза ЄС/Шенгеном. Коли розглядатимуть вашу заяву на візу наступного разу, то все одно побачать, що ви написали у відповідній графі, що були раніше за кордоном і перевірять по базі даних. Або ж, якщо це не країна Шенгену, тоді їм і придадуться копії паспорта. Хоча.... в Україні не можна попросити залишити у себе використаний паспорт? Тобто вони його проколять діроколом і поставлять штамп - недійсний. Думала, що щось таке вже запровадили "на вимогу".

Тепер щодо - міняти паспорт чи ні. Реальний випадок: одруженій жінці, що не поміняла паспорт після одруження, швейцарці поставили тур.візу, а німці, відразу після швейцарців - ні. Їхня аргументація була, що цей паспорт за українським законодавством не дійсний (хоч і виглядає, як дійсний). Врешті, все ж поставили і вони візу, але якщо вам не горить (тоді - горіло), то краще поміняйте паспорт і не ризикуйте.
Відповісти

Повернутись до “Статус S, питання громадянства, паспорти, документи”