Як ви ставитеся до того, що зелені хочуть ініціювати податкових інспекторів (ха-ха, вже широко посміхаються українці) та відмінити банківську таємницю? Насправді посміхатися я для себе причини не бачу. Скасуванням банківської таємниці вони просто під корінь рубають свою чи не найбільшу експортну статтю. Німці і решта ЄС звичайно дуже потішаться, але яка вигода від того буде саме Швейцарії?
А ось з запровадженням податкових наглядачів ще цікавіше вийде. Взагалі, приховування податків ("забувся"

) тут злочином не вважається. Якщо це викриється, то просто стягнуть додатково податки, наскільки я знаю. І навіть досить частенько швейцарці практикують собі "відстрочку" сплати податків. Ну цього року не заплатив, бо скрутно бізнес йшов - на наступний запише. При таких ставках як тут дешевше їх заплатити, ніж ризикувати. Бо заплатити тоді доведеться не як тобі захочеться у 3-25 етапів, а відразу однією сумою у термін 3-10 днів плюс пеня за просрочення платежу.
І ось зелені товариші хочуть запровадити наглядачів, котрі би перевіряли "у сумнівних випадках" вірність сплати податків. Я думаю, що вони просто перевегетаріанствували в цьому питанні
Одна справа - виявляти випадки зловживанням соціальної допомоги, а зовсім інша контролювати адміністративні хатні справи кожного. Чи може я не так розумію доцільність практично безкарної системи податкових зобов"язань?