Альтернативні думки та погляди

Національне питання, національні проблеми, своє-чуже, роздуми і дискусії на тему
Svitlana
Айдгенос
Контактна інформація:

Альтернативні думки та погляди

Повідомлення Svitlana »

Зважуся повторити думку людини, котру на іншому форумі було забанено за це. Отож, задавалося одного разу тією людиною таке питання:
Чому люди вмирали радше від голоду, аніж чинили опір тим же чекістам, котрі вигрібали останню зернину з засіки? Чому не повставали?

І ще одне моє власне питання на цю тему: Чи варто подібні думки блокувати, витирати як такі, що заперечують голодомор, чи все ж варто обговорювати будь-які підходи до даної теми?
Stephan
Дозвіл B

Re: Альтернативні думки та погляди

Повідомлення Stephan »

Svitlana писав:Зважуся повторити думку людини, котру на іншому форумі було забанено за це. Отож, задавалося одного разу тією людиною таке питання:
Чому люди вмирали радше від голоду, аніж чинили опір тим же чекістам, котрі вигрібали останню зернину з засіки? Чому не повставали?

І ще одне моє власне питання на цю тему: Чи варто подібні думки блокувати, витирати як такі, що заперечують голодомор, чи все ж варто обговорювати будь-які підходи до даної теми?
Я вважаю, що дискусія повинна бути.
Але є Правила Форуму і тому, якщо вони порушуються то тільки тоді є обмеження.

Питання, яке є- має право підніматися. Це одне з легких питаннь.

Є логіка ситої люди та є логіка голодної людини.
Коли відбирали , то сита людина трималась іншої логіки - "Тільки б не вбили". А те, що вбивали, висиляли, є фактом. Також ж є факти протистояння владі. Про це, я гадаю, ще буде інформація з архівів.
Також ще був один момент - відбирала влада з допомогою сили, але ніхто з тих, у кого забирали не знали, що планувався голод.
Це як німці - казали жидам зібрати свої речі та зібратися на привокзальній площі для переїзду в інше місто. Жиди збиралися і їхали ... до концтаборів, на знищення.

Але коли вже голодна людина, то інша логіка "Як би залишитися живим". Про фізичне протистояння у такому випадку питання не стоїть.
Якось буде!
Svitlana
Айдгенос
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Забанено було не за "правила", а за невідповідність Закону України "Про Голодомор". Ну але то таке, я сама також схиляюся до думки, що заборонених тем не повинно бути, бо інакше то може порушувати закон про "Свободу слова".

А щодо питання. То, думаю, що межі між "голодуючими" сильно, не сильно і зовсім не голодуючими були дуже розпливчасті. У містах чи при заводах десь люди не голодували - їм щодня давали їжу. Так само ситуація у часі змінювалася. Сьогодні видавали миску куліша, а на завтра ситуація змінилася.

А може..... як у ситуації з жабою: коли кинути в гарячу воду - виплигне, а як в холодну і повільно нагрівати - то звариться.
one
Необмежена мультивіза

A new view of a famine that killed millions

Повідомлення one »

Ось ще один свіжий погляд від International Herald Tribune:
http://www.iht.com/articles/2009/03/16/ ... 16kiev.php
Відповісти

Повернутись до “Політика, історія, філософія”