Olenka писав: Зараз, побіжу на Bahnhofstrasse диски купувати :flucht:
хороша ідея!
а якщо не на вокзал, то можна і тут (напр.):
http://www.umka.com.ua
просто ми не задумуємося, а постійно говоримо: в україні культура занепадає, одна попса (та й то з Росії), і т.д. а як же йому розвиватися, коли всі піратськими копіями користуються? тут на МTV часом іде така гарна реклама: муз. група грає, поступово зникають інструменти, в музикантів одяг, поки й вони не зникнуть...
те саме відбуваються з укр. музикою (і кіно): всі хочуть якісної укр, музики, а
підтримують не музикантіів, а піратські цехи; кричать про те, що потрібен дубляж фільмів укр. мовою, а потім не купують тих DVD з дубляжем...
треба підтримувати розвиток свого і робити це як не ногами (бо кінотеатрів тут українських нема), то принаймні якимись мінімальними грошами! думаю, кожен із нас може собі дозволити хоча б раз на місяць купити
укр. ліцензійний диск (навіть із поштовим збором ця "розкіш" не перевалює за 15 євро).
напр., той же
Дударик Назавжди у майже раритетному випуску 2001 року коштує на УМЦІ для осіб не з України 9,92 USD плюс поштовий збір у Європу 6,00 USD = 15,92 USD або 11,88 EUR або 19,6 CHF.
інші диски - дешевші:
Океан Ельзи ("Міра"), ТНМК, Бумбокс, С.К.А.Й., Друга Ріка, НеДіля, Нумер 482, Таліта Кум і багато-багато інших по 6,92 долл. (вибірка суто випадкова і за моїм смаком)...
не хочете платити стільки за пересилку - купуйте разом з другом зразу кілька дисків! але ж КУПУЙТЕ!!!
я маю дурну звичку до всього докулупуватися, і коли запитую у різних продавців на вулиці та власників от таких-от інтернет магазинчиків, чому у них в продажу немає певних речей, відповідь завжди одна:
бо не беруть!
себто - ніяких там ідеологічних підвохів, проста як дошка
економічна реальність!
і разом з тим дійсно з'явилися цікаві і якісні українські речі: аудіокниги (для дітей і не тільки), відео і DVD (хтось завдав собі мороки купити і подивитися "Orange Love"??? фільм ТАКИЙ неймовірний, що важко повірити, що зроблений в Україні молодим режисером Бадоєвим, а не десь у Франції чи США якимсь метром кіно), нові музичні гурти, класика, експериментальні речі...
я вже навіть не кажу про українську книгу, яка - Боже, який сором! - виходить тиражем у 3000 примірників і до регіонів навіть не доходить!!!
знаю, легше клікнути на лінк і скачати, а відкласти кілька франків завжди важче. але задумайтеся над тим, що я написав...