Вчимо українську
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Вчимо українську
Думала-думала і придумала, що найдоцільнішим розділом буде "Навчання".
Давайте гуртом виправлятимемо помилки один одного. Звичайно, всі грамотні і всі знають українську. Просто іноді забуваємо слова, забуваємо правопис слів, плутаємо з іншими відомими нам мовами.
А правопис новий і не знаємо зовсім (звідки ж?!)
У темах воно якось негарно виправляти і недоречно. А тут можна буде скидати свої спостереження та рекомендації як ви вважаєте буде коректніше висловитися.
Розпочну список зі своєї ж помилки. Замість "хазяйство" краще вживати "господарка". Гублюся вже зараз: чи "господарство" було б також правильно, чи це просто калька від "хазяйСТВО"?
... й інша поширена помилка, виправленої на іншому форумі: писати/читати/... українською мовою, а не по-українськи.
Давайте гуртом виправлятимемо помилки один одного. Звичайно, всі грамотні і всі знають українську. Просто іноді забуваємо слова, забуваємо правопис слів, плутаємо з іншими відомими нам мовами.
А правопис новий і не знаємо зовсім (звідки ж?!)
У темах воно якось негарно виправляти і недоречно. А тут можна буде скидати свої спостереження та рекомендації як ви вважаєте буде коректніше висловитися.
Розпочну список зі своєї ж помилки. Замість "хазяйство" краще вживати "господарка". Гублюся вже зараз: чи "господарство" було б також правильно, чи це просто калька від "хазяйСТВО"?
... й інша поширена помилка, виправленої на іншому форумі: писати/читати/... українською мовою, а не по-українськи.
- natalotschka
- Moderator
- Контактна інформація:
On-line словник української мовиnatalotschka писав:"Ланка" - дуже гарно, а головне українською! Може хто знає ланку українського орфографічного словника?
- natalotschka
- Moderator
- Контактна інформація:
- natalotschka
- Moderator
- Контактна інформація:
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Реєстрація Актів Громадянського Стану
Але... ЗАГС як на мене то таки теж дуже українське:
Запис Актів Громадянського Стану
Щойно глянула у свої документи. ЗАГС був і лишається. То є відділ Запису Актів Гр. стану....
А записи роблять у книзі Реєстрації Актів Гр. стану - РАГС.
Тобто відділ ЗАГС робить записи у книзі РАГС.
Так виходить з моїх документів. І нових, і мого найпершого оригінального документа.
Але... ЗАГС як на мене то таки теж дуже українське:
Запис Актів Громадянського Стану
Щойно глянула у свої документи. ЗАГС був і лишається. То є відділ Запису Актів Гр. стану....
А записи роблять у книзі Реєстрації Актів Гр. стану - РАГС.
Тобто відділ ЗАГС робить записи у книзі РАГС.
Так виходить з моїх документів. І нових, і мого найпершого оригінального документа.
- al123ch
- Відрядження
Re:
Тут було питали про орфографічний словник, а я знайшов де що інше.... ось вам ланочкаnatalotschka писав:"Ланка" - дуже гарно, а головне українською! Може хто знає ланку українського орфографічного словника?
"Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну." Володимир Сосюра
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну." Володимир Сосюра