Терміново потрібна допомога щодо оформлення документів для швейцарської візи.
Ситуація така: у березні наступного (2011) року збираюсь поїхати до Швейцарії на стажування в лікарні (als Gastärztin) на місяць. Пошукала інформацію на сайті посольства і дійшла висновку, що найоптимальнішим варіантом візи буде "Віза для участі в заходах, конференціях, у міжнародних організаціях". У переліку необхідних документів вказано:
1. "Лист-запрошення зі Швейцарії в оригіналі". Чи означає це, що із лікарні листа мені мають вислати звичайною поштою? Е-Мейл варіант не підійде?
2. "Бронювання готелю". У готелі я жити не буду. Буду знімати кімнату (скоріш за все на території "медмістечка", чи у будинках для медперсоналу, не знаю як це правильно називається). Чи мають мені з лікарні вислати підтвердження бронювання кімнати? Я просто не знаю чи в них існують такі документи...
Ситуація ускладнюється ще й тим, що в Україні я не маю місця роботи... Чи можна довідку з роботи замінити на якийсь інший документ, який би підтвердив, що я повернусь в Україну (довідка з банку, довідка про майнову власність тощо)?
3. "Підтвердження бронювання квитка на літак, туди й назад". Квитки на літак я мушу бронювати лише в рамках того періоду, що вказаний в запрошенні? Тобто, наприклад, стажування я хочу проходити з 1 по 31 березня, отже прилетіти у Швейцарію хочу за день-два до 1 березня (щоб поселитись, освоїтись і т.п.), а відлетіти із Швейцарії - 1 чи 2 квітня. То у запрошенні мають стояти дати 1.03. - 31.03 чи обов"язково 27-28.02 - 2.04.??
Вибачте, за, можливо, дурні запитання, але я в такій ситуації вперше і не маю з ким порадитись.
Дзвонила у Колл-центр посольства, нічого путнього мені там не пояснили. Сказали лише, що я маю подивитись типи віз на сайті посольства, вибрати собі сама яку мені візу треба і згідно з переліком подавати всі документи.
Дуже сподіваюсь на вашу допомогу.
Тетяна