Кулінарія
Рецепт лазаньї з фаршу
На сковорідці підсмажуєте одну цибулину, моркву і 1 кг фаршу. Як добре прожариться, додаєте 500 гр passierte Tomaten, схоже на наш томатний соус, і пару ложок томатної пасти Tomatenmarkt. Додати Gewürz Oregano і все поставити тушити хвилин 20-30. В залежності від фантазіі і смаку можна добавити свіжі помідори або перец, я наприклад беру перец пепероні, він гострий.
Потім робите "білий" соус Bechamelsouse. В кастрюлі або на сковорідці розтоплюєте 50 гр масла, добавляєте 60 гр муки. Потім повільно вливаєте ¼ лт бульону і ¼ лт теплого молока. Ще додати сіль, білий молотий перець і молотий мускатний горіх. Довести все до кипіння. Якщо соус получається дуже густий, то можна добавити ще молока. Треба, щоб соус був і не густий і не рідкий, я молоко і бульон завжди "на око" додаю.
Потім берете глибоченьку форму для духовки, викладуєте перший слой дуже тоненько білий соус, на нього викладуєте пластинка для лазанії, потім слой приготовленого фаршу, наступний слой – сир Моцарелла або інший який любите. Потім білий соус, на нього пластинка для лазаньї і т.д. поки все приготовлене не закінчиться. Зверху повинен бути білий соус і сир. Випікаєте в духодці хвилин 30.
Приємного апетиту!
На сковорідці підсмажуєте одну цибулину, моркву і 1 кг фаршу. Як добре прожариться, додаєте 500 гр passierte Tomaten, схоже на наш томатний соус, і пару ложок томатної пасти Tomatenmarkt. Додати Gewürz Oregano і все поставити тушити хвилин 20-30. В залежності від фантазіі і смаку можна добавити свіжі помідори або перец, я наприклад беру перец пепероні, він гострий.
Потім робите "білий" соус Bechamelsouse. В кастрюлі або на сковорідці розтоплюєте 50 гр масла, добавляєте 60 гр муки. Потім повільно вливаєте ¼ лт бульону і ¼ лт теплого молока. Ще додати сіль, білий молотий перець і молотий мускатний горіх. Довести все до кипіння. Якщо соус получається дуже густий, то можна добавити ще молока. Треба, щоб соус був і не густий і не рідкий, я молоко і бульон завжди "на око" додаю.
Потім берете глибоченьку форму для духовки, викладуєте перший слой дуже тоненько білий соус, на нього викладуєте пластинка для лазанії, потім слой приготовленого фаршу, наступний слой – сир Моцарелла або інший який любите. Потім білий соус, на нього пластинка для лазаньї і т.д. поки все приготовлене не закінчиться. Зверху повинен бути білий соус і сир. Випікаєте в духодці хвилин 30.
Приємного апетиту!
Кожна українка має свій рецепт борщу, спробуйте мій.
МІЙ БОРЩ (в Швейцарії)
Купуєм все в Микроs
Schwein-Haxen(упаковка м"ясо з кісточкою) буває 3 шт.- 2шт.
можна друге м"ясо.
Knollenselleri Кругла, біла як ріпка(якшо не знайдете, не страшно)
Квасоля(ліпше готова в баночці) колір любий, але я беру красну.
Капусту, невелика біла.
Картопля 4 -5
Буряк 1 красний невеликий варений.
Морква 1 середня.
Цибуля 1 середня.
Сметана або Рамм
Томатна паста в тюбике (гостріша), можно в карт.короб(солодше)
Специи для м"яса и сіль.
Часник 1головка .
Дома: Косточки с м"ясом посипати приправою для м"яса и чуть прижарить на сковороді с усіх сторін.
В пароварку( або в звичайну кастрюлю)
налити води 1,3 частини кастрюли,
Натерти репку(селери) на бурячную терку,
Мясо что вы жарили. Квасоля,лаврушка 1
Картоплю почистить и на 4 частини порізать.
Закрить кришкою пароварку и варить 20 мин.
За цей час, на сковорідці не олії пожарити цибулю,
потерту моркву І пол. буряка.
протушити( не жарить) и одночасно томат. пасту.(пробуйте щоб не было гострим)
20 мин. пройшло. Обережно відкрити скороварку і добавити решту:
квасолю готову (півбанки).Рамм або сметану.
все з сковородки.
Порізану капусту( 2 жменьки)
Воду добавте зараз якщо густе.
Можно петрушку. Сіль. Кипятити 3-4 мин.
Часник в самому кінці з часночниці видавить(можна сухий порошковий)
Якшо варити в простій кастрюлі.
Все вариться по черзі:
мясо с сухою квасолею,
селера
Картопля
МІЙ БОРЩ (в Швейцарії)
Купуєм все в Микроs
Schwein-Haxen(упаковка м"ясо з кісточкою) буває 3 шт.- 2шт.
можна друге м"ясо.
Knollenselleri Кругла, біла як ріпка(якшо не знайдете, не страшно)
Квасоля(ліпше готова в баночці) колір любий, але я беру красну.
Капусту, невелика біла.
Картопля 4 -5
Буряк 1 красний невеликий варений.
Морква 1 середня.
Цибуля 1 середня.
Сметана або Рамм
Томатна паста в тюбике (гостріша), можно в карт.короб(солодше)
Специи для м"яса и сіль.
Часник 1головка .
Дома: Косточки с м"ясом посипати приправою для м"яса и чуть прижарить на сковороді с усіх сторін.
В пароварку( або в звичайну кастрюлю)
налити води 1,3 частини кастрюли,
Натерти репку(селери) на бурячную терку,
Мясо что вы жарили. Квасоля,лаврушка 1
Картоплю почистить и на 4 частини порізать.
Закрить кришкою пароварку и варить 20 мин.
За цей час, на сковорідці не олії пожарити цибулю,
потерту моркву І пол. буряка.
протушити( не жарить) и одночасно томат. пасту.(пробуйте щоб не было гострим)
20 мин. пройшло. Обережно відкрити скороварку і добавити решту:
квасолю готову (півбанки).Рамм або сметану.
все з сковородки.
Порізану капусту( 2 жменьки)
Воду добавте зараз якщо густе.
Можно петрушку. Сіль. Кипятити 3-4 мин.
Часник в самому кінці з часночниці видавить(можна сухий порошковий)
Якшо варити в простій кастрюлі.
Все вариться по черзі:
мясо с сухою квасолею,
селера
Картопля
Скоро Великдень, я хочу пекти Паску сама.
Може в кого є провірений рецепт, бо ось є рецепт,але він не провірений ще мною:
Паска
12 стак. муки, півстакана розтопленого масла, два яйця, три четверти склянки цукру,
одна склянка молока, 50 г дріжжів, стакан родзинок, сіль.
З вечора залить дріжжіпів стакана теплої води, дати жріжжам піднятися.
Півстакана муки заварити півстаканом кипяченого молока, добре розмішать.
Якшо погано заварилось, то прогріти трохи, помішуючи.
Кіли дріжжі підійдуть, змішати їх з тістом, добавивши охолодж. молока.
дві чайні ложки соли і два яйця (від них трохи оставить для подмазки), підсипать муки,
щоб получилось густе тісто, розмішать його гладко і поставити до ранку в тепле місце підходить.
На слідуючий день влити в тісто півстакана підігрітого, не горячого масла и добавити
потихеньку два стакани некріпкого теплого чаю, размішаного з трьома четвертями стакана цукру.
Всыпати, помішуючи, майже всю муку.
Тісто вимішать добре до тих пір, дока в ньому не появиться бульбашки.
Виложить тісто в помазану маслом посуд,
накрити посуд чим-небудь теплим і оставити тісто підходити. Через час тісто виложить на доску,
вмісити в нього родзинки, ще побить, но обережно, і дати підійти .
Тепер тісто
можна розложить в одну чи дві опомазані маслом форми, дати підійти, змазати верх паски яйцом і
поставити у піч.
Може в кого є провірений рецепт, бо ось є рецепт,але він не провірений ще мною:
Паска
12 стак. муки, півстакана розтопленого масла, два яйця, три четверти склянки цукру,
одна склянка молока, 50 г дріжжів, стакан родзинок, сіль.
З вечора залить дріжжіпів стакана теплої води, дати жріжжам піднятися.
Півстакана муки заварити півстаканом кипяченого молока, добре розмішать.
Якшо погано заварилось, то прогріти трохи, помішуючи.
Кіли дріжжі підійдуть, змішати їх з тістом, добавивши охолодж. молока.
дві чайні ложки соли і два яйця (від них трохи оставить для подмазки), підсипать муки,
щоб получилось густе тісто, розмішать його гладко і поставити до ранку в тепле місце підходить.
На слідуючий день влити в тісто півстакана підігрітого, не горячого масла и добавити
потихеньку два стакани некріпкого теплого чаю, размішаного з трьома четвертями стакана цукру.
Всыпати, помішуючи, майже всю муку.
Тісто вимішать добре до тих пір, дока в ньому не появиться бульбашки.
Виложить тісто в помазану маслом посуд,
накрити посуд чим-небудь теплим і оставити тісто підходити. Через час тісто виложить на доску,
вмісити в нього родзинки, ще побить, но обережно, і дати підійти .
Тепер тісто
можна розложить в одну чи дві опомазані маслом форми, дати підійти, змазати верх паски яйцом і
поставити у піч.
- Valentyna
- Дозвіл B
- Повідомлень: 207
- З нами з: 16 лютого 2007, 20:16
- Звідки: Bremen, D (Київ-Lausanne,CH)
Я дуже люблю рецепт паски із книжки української кулінарки Дарії Цвєк (у книжці цей рецепт має назву "Баба буденна").
Інгредієнти:
50 г дріжджів
1 чайна ложка солі (без горбка)
200 г цукру (1 склянка)
2 склянки молока (теплого)
5-6 яєць
100 г вершкового масла чи маргарину; або 200 г олії
1 кг борошна
1 пакетик ванільного цукру.
У рецепті нема, але я додаю 1 склянки родзинок та 10-15 шт. подрібненої кураги.
Вихід: 1 велика паска (діаметр форми 16-18 см, висота 14-15 см) та 2-3 невеличкі (діаметр 10 см, висота 12-13 см)
Особливості тіста: не круте, але і не рідке, досить м"яке та трохи липне до рук.
Тісто дуже сильно росте, тому треба накладати лише 1/3 форми!
Форми для випічки:
Я печу одну більшеньку паску у кексовниці "чудо" (із діркою посередині) та 1-2 меньшеньких у 800-грамових бляшанках із під денерівських грибів чи персиків. "Чудо" просто змащую маслом, бляшанки застилаю пекарським папером (на дно кладу паперовий кружок, для стінок вирізую прямокутник, який скручую "стаканчиком" і ставлю в бляшанку. Якщо це не зробити, паски можна поламати при вийманні).
Час приготування: 2 - 2,5 години (1 - 1,5 години на тісто, 40-55 хвилин на випікання.)
Останні роки печу тільки половинну порцію. Тому далі, у технології приготування, буду давати половинні пропорції.
Приготування:
1) Просіяти 0,5 - 0,6 кг борошна.
2) в 1 склянці теплого молока розвести 30 г дріжджів з 1-ю столовою ложкою цукру та 4-3 столовими ложками муки. Поставити підходити.
Як правило мисочку з дріжджами ставлю в більшу мисочку, в яку наливаю гарячу води, це прискорює процес. Дріжджі підходять високою білою гіркою за 5-7 хвилин.
3) розтопити 50-70 г. вершкового масла у мікрохвильовці.
4) Використовую 3 жовтка і 2 білка для тіста, 1 білок для помадки.
3 жовтка і 2 білки розтерти з 2/3 скл цукру (в мене люблять солодкі паски, тому даю трохи більше цукру), 1 пакетиком ванільного цукру, 1/2 чайної ложки солі.
5) Коли дріжджі підійдуть вилити їх у борошно, перемішати.
Додати яйцеву суміш, перемішати.
Вилити тепле масло та висипати обтрушені мукою родзинки та курагу, все добре вимішати, щоб жир з"єднався з тістом.
За бажанням додаємо 2/3 склянки родзинок і та 7-8 шт. подрібненої кураги.
(Родзинки і курагу потрібно добре промити, потім пропарити окропом (окремо), відцідити і гарно промокнути серветкою. Змішати родзинки і подрібнену курагу з 1 столовою ложкою борошна, обтрушені борошном солодощі не будуть "тонути і осідати на дно форми")
Тісто зразу викладаємо у форми (1/3 форми!!!) та ставимо підходити. Тісто досить м"яке і липке, тому щоб легше з ним поводитись потрібно змастити руки олією.
6)Коли тісто виросте на повну висоту форми ставимо в гарячу духовку (180-200 С) пектися. Випікаємо 40-55 хвилин (в залежності від духовки та розміру пасочок).
Перші 15 хв. духовку не відкривати, тісто може "впасти".
Якщо "шапочки" пасок сильно обгоряють прикриваємо їх фольгою.
7)Помадка: збити 1 білок з 1/3 склянки цукру в тверду білу піну.
8. Перевіряємо паски на готовність (проколюємо дерев"яною паличкою, якщо тісто не липне - виймаємо). Даємо паскам трохи охолонути, акуратно виймаємо з форм.
9)Змащуємо "шапочки" пасок помадкою і на 2-3 хвилини знову ставимо у гарячу духовку (щоб схопилась помадка).
10) виймаємо з духовки і боремося із бажанням розрізати паску до Великодня.
Інгредієнти:
50 г дріжджів
1 чайна ложка солі (без горбка)
200 г цукру (1 склянка)
2 склянки молока (теплого)
5-6 яєць
100 г вершкового масла чи маргарину; або 200 г олії
1 кг борошна
1 пакетик ванільного цукру.
У рецепті нема, але я додаю 1 склянки родзинок та 10-15 шт. подрібненої кураги.
Вихід: 1 велика паска (діаметр форми 16-18 см, висота 14-15 см) та 2-3 невеличкі (діаметр 10 см, висота 12-13 см)
Особливості тіста: не круте, але і не рідке, досить м"яке та трохи липне до рук.
Тісто дуже сильно росте, тому треба накладати лише 1/3 форми!
Форми для випічки:
Я печу одну більшеньку паску у кексовниці "чудо" (із діркою посередині) та 1-2 меньшеньких у 800-грамових бляшанках із під денерівських грибів чи персиків. "Чудо" просто змащую маслом, бляшанки застилаю пекарським папером (на дно кладу паперовий кружок, для стінок вирізую прямокутник, який скручую "стаканчиком" і ставлю в бляшанку. Якщо це не зробити, паски можна поламати при вийманні).
Час приготування: 2 - 2,5 години (1 - 1,5 години на тісто, 40-55 хвилин на випікання.)
Останні роки печу тільки половинну порцію. Тому далі, у технології приготування, буду давати половинні пропорції.
Приготування:
1) Просіяти 0,5 - 0,6 кг борошна.
2) в 1 склянці теплого молока розвести 30 г дріжджів з 1-ю столовою ложкою цукру та 4-3 столовими ложками муки. Поставити підходити.
Як правило мисочку з дріжджами ставлю в більшу мисочку, в яку наливаю гарячу води, це прискорює процес. Дріжджі підходять високою білою гіркою за 5-7 хвилин.
3) розтопити 50-70 г. вершкового масла у мікрохвильовці.
4) Використовую 3 жовтка і 2 білка для тіста, 1 білок для помадки.
3 жовтка і 2 білки розтерти з 2/3 скл цукру (в мене люблять солодкі паски, тому даю трохи більше цукру), 1 пакетиком ванільного цукру, 1/2 чайної ложки солі.
5) Коли дріжджі підійдуть вилити їх у борошно, перемішати.
Додати яйцеву суміш, перемішати.
Вилити тепле масло та висипати обтрушені мукою родзинки та курагу, все добре вимішати, щоб жир з"єднався з тістом.
За бажанням додаємо 2/3 склянки родзинок і та 7-8 шт. подрібненої кураги.
(Родзинки і курагу потрібно добре промити, потім пропарити окропом (окремо), відцідити і гарно промокнути серветкою. Змішати родзинки і подрібнену курагу з 1 столовою ложкою борошна, обтрушені борошном солодощі не будуть "тонути і осідати на дно форми")
Тісто зразу викладаємо у форми (1/3 форми!!!) та ставимо підходити. Тісто досить м"яке і липке, тому щоб легше з ним поводитись потрібно змастити руки олією.
6)Коли тісто виросте на повну висоту форми ставимо в гарячу духовку (180-200 С) пектися. Випікаємо 40-55 хвилин (в залежності від духовки та розміру пасочок).
Перші 15 хв. духовку не відкривати, тісто може "впасти".
Якщо "шапочки" пасок сильно обгоряють прикриваємо їх фольгою.
7)Помадка: збити 1 білок з 1/3 склянки цукру в тверду білу піну.
8. Перевіряємо паски на готовність (проколюємо дерев"яною паличкою, якщо тісто не липне - виймаємо). Даємо паскам трохи охолонути, акуратно виймаємо з форм.
9)Змащуємо "шапочки" пасок помадкою і на 2-3 хвилини знову ставимо у гарячу духовку (щоб схопилась помадка).
10) виймаємо з духовки і боремося із бажанням розрізати паску до Великодня.
- Valentyna
- Дозвіл B
- Повідомлень: 207
- З нами з: 16 лютого 2007, 20:16
- Звідки: Bremen, D (Київ-Lausanne,CH)
Пекла також заварну паску (рецепт тут ttp://www.good-cook.ru/tort/tort_083.shtml), єдине що - треба давати трохи більше молока щоб заварене тісто буде м"якеньке, як картопляне пюре, тоді воно краще піднімається дріжджами.
Ці рецепти випробувала теж, хороші ( http://www.good-cook.ru/tort/tort_136.shtml та http://www.good-cook.ru/tort/tort_200.shtml), але на смак мало чим відрізняється від рецепту Дарії Цвєк.
Ці рецепти випробувала теж, хороші ( http://www.good-cook.ru/tort/tort_136.shtml та http://www.good-cook.ru/tort/tort_200.shtml), але на смак мало чим відрізняється від рецепту Дарії Цвєк.
Чебуреки
Тісто:
Мука -1кг
Вода 1-1,5 стакана
Яйце -2шт.
Сіль-1ч.лож
Для начинки: фарш 700гр.
Цибуля-2-3 шт
Сіль, перець, якщо є- сушений укроп.
Молоко або вода- 2 ст ложки.
Тісто замісить,розділить на кусочки з яких зробить шарики і тонко їх розкатать до 2 мм. На середину положить фарш і края прижати пальцями а потім виделкою (края змазать білком ) Жарити в високій сковорідці, щоб олії було багато
Тісто:
Мука -1кг
Вода 1-1,5 стакана
Яйце -2шт.
Сіль-1ч.лож
Для начинки: фарш 700гр.
Цибуля-2-3 шт
Сіль, перець, якщо є- сушений укроп.
Молоко або вода- 2 ст ложки.
Тісто замісить,розділить на кусочки з яких зробить шарики і тонко їх розкатать до 2 мм. На середину положить фарш і края прижати пальцями а потім виделкою (края змазать білком ) Жарити в високій сковорідці, щоб олії було багато
Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
Л.Костенко