Додано: 14 липня 2007, 12:33
це англомовні так перекрутили назву чудового процесу ґрилювання :roll:
Ukrainer in der Schweiz - Ukrainiens en Suisse - Ucraini in Svizzera - Ukrainians in Switzerland
https://www.ukrainians.ch/
Чого-чого, а сирів у Швейцарії вистачає. Це ж такий самий символ країни, як годинники, банки, шоколад та корови! Невже ніколи не чув про швейцарський сир?! Швейцарія без сиру - то не Швейцарія взагалі. Якщо не подобаються місцеві аппенцеллери, грюйери, ементалери, та ін. - є вибір французьких та італійських сирів.Олексійович писав:Ні, Оленка, ні доргогенька! Сміятися не буду, тут плакати потрібноЗараз будеш Олексійович сміятись ,
але в Швейцарії нема кефіру![]()
Величезний вибір сирів у Німеччині, Голландії, Франції . У Швейцарії не був, не знаю. А от у бідній Канаді такого вибіру немає, але є кєфір і сало і ковбаса ( кого цікавить) . Як то може бути? Потрібно налидити виробництво. Що це за неподобства?
А Барбекю у Швейцаріі є?
Цікаво.
Ну тоді кушайте йогурт!
Теж корисно. От діла. Одні банки та годинники? Ну годинники дуже добрі, але не наїсишся.
Кумедно! :roll:
Барбекю - майже кожен день, і сирів вибір величезний .Олексійович писав:
Ні, Оленка, ні доргогенька! Сміятися не буду, тут плакати потрібно![]()
Величезний вибір сирів у Німеччині, Голландії, Франції . У Швейцарії не був, не знаю.
А Барбекю у Швейцаріі є?
:roll:
:lachtot: :lachtot: :lachtot:_vital_ писав:
Навіть між собою вони один одного розуміють не завжди -
А що? Та це так і є :) А кантон Валліс взагалі ніхто не розуміє :) Але незважаючи не(до)розуміння у діалектах та 4 офіційні мови (не рахуючи безлічі діалектів), вони побудували надзвичайно комфортну, заможну країну з потужною економікою, якою пишаються з повним правом.Olenka писав::lachtot: :lachtot: :lachtot:_vital_ писав:
Навіть між собою вони один одного розуміють не завжди -
А ми ж мусимо розуміти і тих і інших_vital_ писав: А що? Та це так і є :) А кантон Валліс взагалі ніхто не розуміє :) Ой, це вже оффтопік зовсім :)
Так... Вони тут у себе вдома, і коли звертаються до тебе діалектом, то треба розуміти, а це ой як нелегко, а ще й коли по телефону! А потім поїхав у інше місто або навіть село, а там інший діалект! І зовсім інший сир!Olenka писав:А ми ж мусимо розуміти і тих і інших_vital_ писав: А що? Та це так і є :) А кантон Валліс взагалі ніхто не розуміє :) Ой, це вже оффтопік зовсім :)![]()
_vital_ писав:Так там такий дух стоїть, що всередену важко зайти без підготовки - сир, здається, козячий :)
З тих, що повинні визріти, люблю Brie. Він хоч м"який французький, і навіть з пліснявою зверху (білою) - майже зовсім не пахне. А як визріє - стає кремоподібним і розтікається :) Схожий на камамбер, але мені більше подобається.Olenka писав:_vital_ писав:Так там такий дух стоїть, що всередену важко зайти без підготовки - сир, здається, козячий :)
![]()
:lachtot: :lachtot: Ну ти _vital_мене розсмішив.
У нас такий дух 2 неділі в холодільнику стояв. Мій чол. каже щоб істинний смак був - сир повинен визріть...![]()
![]()
Я теж з біло- пліснявих сорті люблю. Оцей "Geramont' на францюзьській мові написано. А ще в дерев"яній 200гр.круглій коробочці, назви не пам"ятаю, але ж ДОБРИ -Й-Й-Й-Й_vital_ писав:Olenka писав:_vital_ писав: З тих, що повинні визріти, люблю Brie. Він хоч м"який французький, і навіть з пліснявою зверху (білою) - майже зовсім не пахне. А як визріє - стає кремоподібним і розтікається :) Зхожий на камамбер, але мені більше подобається.
А скільки і як він повинен зріти, розкажи? Він м"який. Але до дати вживання ніби не міняється, якщо тримати у холодильнику. Єдине що пліснява наростає на зрізах. А як поставити у тепле місце, то відразу починає розтікатися. Як його визрівати? в теплі?_vital_ писав:З тих, що повинні визріти, люблю Brie. Він хоч м"який французький, і навіть з пліснявою зверху (білою) - майже зовсім не пахне. А як визріє - стає кремоподібним і розтікається :) Схожий на камамбер, але мені більше подобається.Olenka писав:_vital_ писав:Так там такий дух стоїть, що всередену важко зайти без підготовки - сир, здається, козячий :)
![]()
:lachtot: :lachtot: Ну ти _vital_мене розсмішив.
У нас такий дух 2 неділі в холодільнику стояв. Мій чол. каже щоб істинний смак був - сир повинен визріть...![]()
![]()
Визріває сам по собі, в холодільнику.Svitlana писав: А скільки і як він повинен зріти, розкажи? Він м"який. Але до дати вживання ніби не міняється, якщо тримати у холодильнику. Єдине що пліснява наростає на зрізах. А як поставити у тепле місце, то відразу починає розтікатися. Як його визрівати? в теплі?
Ziegel (цигель-цигель ай лю лю) - то цегла ;) А свіжий сир - то FrischkäseSvitlana писав:Недавно я знайла у Швейцарії наш свіжий білий сир. Тільки називається він по-іншому, ніж ми могли б до того додуматися.
Zieger! Здається, я нічого не сплутала (цігель-цігель ай-лю-лю!)
Купили ми його на перевалі Фурка у будці, що мала на вивісці: "Свіжий і старий альпійський сир та цігер".
Я ж відразу попросила свіжого сиру спробувати (frische kaese), творог же має бути, думаю. А мені дали звичайного твердого. Ні, кажу - оцього дайте. А то, каже мені дівчина, не сир, то - цігер. Отак!!!
Купили його - жирний такий, свіжий як давно-давно у дитинстві від бабусі. Купили багато, думали і на запіканку і на сирники... А змололи так як був - свіжим.
PS Переживаю лише чи правильно я назву його запам"ятала. Хоча якщо і помилилася, то має бути щось дуже подібне.
Вибач, тільки зараз побачив твоє повідомлення. Мені тут зробили зауваження, що я вліз не туди, так я і перестав заглядати.Svitlana писав: А скільки і як він повинен зріти, розкажи? Він м"який. Але до дати вживання ніби не міняється, якщо тримати у холодильнику. Єдине що пліснява наростає на зрізах. А як поставити у тепле місце, то відразу починає розтікатися. Як його визрівати? в теплі?