Вчора приготувала рецепт з інтернету. Своєрідний смак. Я не дуже зрозуміла сподобалося чи ні, а сімейство було в захваті.
Зіті з брокколі та картоплею (підходить вегетаріанцям та у піст)
Інгредієнти:
На 4 порції,
517 ккал в 1 порції
400 г картоплі, почищеної та порізаної на 2-сантиметрові шматочки,
1 кг суцвіть брокколі,
2 столових ложки оливкової олії,
1 велика цибулина, порізана на 2-сантиметрові шматки,
4 зубчика часнику, порізаних на дрібні пластинки,
3/4 чайної ложки солі,
1/2 чайної ложки сушеного шафрану,
1/2 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю,
1/4 чайної ложки сушеного майорану,
360 г макаронів (зіті),
80 г потертого сиру пармезан.
Спосіб приготування:
Почніть кип'ятити воду на брокколі та пасту. Зваріть картоплю. Відцідіть воду. Та залиште 500 мл води з картоплі.
Зваріть брокколі. Після кипіння варіть ще 2 хвилини. Відцідіть воду на друшляк для пасти.
На сковороді розігрійте олію на помірному вогні. Смажте цибулю та часник приблизно 7 хвилин, доки цибуля не стане м'якою. Додайте картоплю, сіль, шафран, перець та майоран та готуйте ще 7 хвилин, доки картопля не стане злегка коричневою та матиме скоринку. Додайте брокколі та 240 мл відкладеної рідини з картоплі та готуйте 2 хвилини, доки брокколі трохи не прогріється.
Тим часом зваріть зіті. Відцідіть та змішайте з сумішшю з брокколі та рештою води з-під картоплі. Перемішайте та розділіть між 4-ма тарілками, посипте пармезаном та подавайте.
Подавайте з персиками з кавою, або з анісовим лікером. (не подавала)
Але, коли до смаженої цибулі додати той відвар з картоплі, то все так розлазиться якось. А картопля зі скоринкою і засмажена цибулька виглядали дуже і дуже апетитно. То я б не додавала тієї води.
Не знаю, які саме ті зіті, то відварила просто подібні макарони.
Замість шафрану і майорану додала THYM.
Хоча і було смачно і соковито, але я б краще того відвару не додавала. Було б сухіше, але, певно, смачніше. Наступного разу поекспериментую.
Рецепт звідси:
http://cookingzone.net/ip/drygi/mychni/ ... g/0018.jpg
До речі, непоганий сайт.