Кто становлися в консульстве на учет,
Мы нашли нотариус в Цюрихе, который делал перевод на украинский язык свидетельство о браке и нотариально заверял. Interserv. Тел. 044 455 33 44, адрес Seebahnstrasse 85, Postfach, 8036 Zurich. сайт wwww.interserv.ch По стоимости, 4 листа перевода нам обошлось в 260 франков и печать нотариуса 70 франков. Так как нам надо было делать все быстро, мы не стали пересылать документы почтой. Но они сделали все за три дня. Документы отвезли во вторник, в четверг были уже готовы. В пятницу были в консульстве, сдали все документы для консуьского учета, которые указаны на сайте конс-ва. Заплатили кон. сбор 160 франков. Теперь они пересылают эти документы в ОВИР по месту моей прописки в Донецке. Сейчас ждем что ОВИР ответит консульству, на это сказали уходит неопределенное время, от 1 мес. и до...., но ниче, подождем. В паспорт поставили штамп о вр. регистрации на 1 год.
Здравствуйте!
Скажите пожалуйста, а что нужно делать в случае, если выписка из Украины уже сделана, справка из налоговой и все такое получено.
Как в этом случае проходит процедура регистрации в консульстве: подаеться только заявка с копиями всех документов или же все намного сложнее?
Буду очень признательна за любую инфо!
Скажите пожалуйста, а что нужно делать в случае, если выписка из Украины уже сделана, справка из налоговой и все такое получено.
Как в этом случае проходит процедура регистрации в консульстве: подаеться только заявка с копиями всех документов или же все намного сложнее?
Буду очень признательна за любую инфо!
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Re: Кто становлися в консульстве на учет,
Якщо штапм ПМЖ у вас в закордонному паспорті вже є, то довідка більше не потрібна. Просто пишете заяву на ПМЖ (на місці в консульстві), подаєте фото (здається), свій закордонний паспорт, оплачуєте квитанцію, котру вам дадуть в консульстві (там, же у поштовому відділенні за 500 метрів) і все. Разом з оплатою це займає максимум годину (мінус можливе чекання у черзі).
Тобто все дуже і дуже просто у випадку, коли у вас в закордонному паспорті вже є штамп ПМЖ.
Светлана, спасибо большое за ответ, но я только что выяснила, что дала неправильную инфо.
(Дело в том, что за меня мама по доверенности на Украине все это делала.)
Вобщем, меня из квартиры выписали, но справку из налоговой сказали брать только в том случае, если я меняю гражданство. Я этого делать пока не собираюсь, и поэтому внутренний пасспорт здавать не нужно.
У меня во внетреннем пасспорте написано, что я выписана в связи с проживанием в Швейцарии.
Меня интересует как в этом случае можно зарегестрироваться в консульстве, и можно ли?
Спасибо!

(Дело в том, что за меня мама по доверенности на Украине все это делала.)
Вобщем, меня из квартиры выписали, но справку из налоговой сказали брать только в том случае, если я меняю гражданство. Я этого делать пока не собираюсь, и поэтому внутренний пасспорт здавать не нужно.
У меня во внетреннем пасспорте написано, что я выписана в связи с проживанием в Швейцарии.
Меня интересует как в этом случае можно зарегестрироваться в консульстве, и можно ли?
Спасибо!
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Коротше чорті-що вам нагородили про громадянство. Бо зміна громадянства до наших органів в паспортних столах не має ніякого відношення взагалі. Їм можна (і варто) про це і не казати. Що грає роль - це на який облік ви хочете стати: постійний чи тимчасовий. На постійний вас не поставлять, якщо у вас нема постійного дозволу на проживання у країні (бо, теоретично, лише до часу його дії вам дозволено знаходитися у країні, а далі - ви вертаєтеся на постійне місце проживання). В цьому випадку - тимчасовий облік ваш вибір. Для нього з України виписуватися на ПМЖ не потрібно. А внутрішній паспорт за кордоном вам взагалі не потрібен (з штампом чи без).
Для постійного обліку в консульстві, а іншими словами ПМЖ (постійне місце проживання за кордоном), вам потрібно виписатися з України, що означає не просто виписку з місця проживання в Україні, а відповідну процедуру з отриманням дозволу на ПМЖ (що передбачає довідку з податкової про відсутність у вас податкових боргів перед державою, довідку від батьків про відсутність претензій та ще пару папірців). Як результат цілої отої процедури у вас забирають внутрішній паспорт і в закордонний ставлять штамп "Виписаний на постійне місце проживання у Швейцарії".
З закордонним паспортом, в котрому стоїть отой заповідний штамп, ви і стаєте на постійний облік в консульстві.
Проживаючи на ПМЖ не означає, що ви будете міняти громадянство. Для наших органів це лише означає, що ви більше не є резидентом України, хоча все-таки є її громадянином з усіма правами.
У вашому випадку я би зателефонувала до консульства і запитала чи їм підійде штамп у вашому внутрішньому паспорті. Може і підійде, раз його туди вже поставили, хто його зна...
Оскільки ваша мати робила вам цей штамп за довіреністю, то це певно значить, що ваш паспорт ще досі в Україні. Хочу попередити про ризик, пов"язаний з передаванням паспорта з іншою людиною. Маю гіркий досвід такого (я, правда, передавала, а не перевозила). Якщо на кордоні якимось чином виявлять в людини чужий паспорт, то їй при цьому світить мало не кримінальна стаття, не кажучи вже про затримання до вияснення. У моєму випадку обійшлося великими зв"язками за 5 хвилин телефонного дзвінка. Але раджу бути обережними. Паспорти просвічуються, напевно, сканером багажа, тому не підставте себе і когось.
Для постійного обліку в консульстві, а іншими словами ПМЖ (постійне місце проживання за кордоном), вам потрібно виписатися з України, що означає не просто виписку з місця проживання в Україні, а відповідну процедуру з отриманням дозволу на ПМЖ (що передбачає довідку з податкової про відсутність у вас податкових боргів перед державою, довідку від батьків про відсутність претензій та ще пару папірців). Як результат цілої отої процедури у вас забирають внутрішній паспорт і в закордонний ставлять штамп "Виписаний на постійне місце проживання у Швейцарії".
З закордонним паспортом, в котрому стоїть отой заповідний штамп, ви і стаєте на постійний облік в консульстві.
Проживаючи на ПМЖ не означає, що ви будете міняти громадянство. Для наших органів це лише означає, що ви більше не є резидентом України, хоча все-таки є її громадянином з усіма правами.
У вашому випадку я би зателефонувала до консульства і запитала чи їм підійде штамп у вашому внутрішньому паспорті. Може і підійде, раз його туди вже поставили, хто його зна...
-
rostylo
- Транзит
- Контактна інформація:
Доброго дня!
декілька запитань стосовно виписки на ПМП (ПМЖ) в Україні.
У мене (нас) ситуація наступна, ми проживаємо далеченько від консульства (350км від Берліну), тому їхати туди з ціллю ПМП, та ще й з меленькою дитиною немає щонайменшого бажання, особливо у світлі негативу колишніх візитів. Тому вирішили зробити це в Україні (у Львові), тим паче, що мама не проти цим всім зайнятись. Але відразу проблема, вона не змогла прорватись до ОВІРу, щоб вияснити які документи і який порядок дій потрібен (жодної інфо на стінах, хамство і масси людей, що записуються до черги починаючи з ночі!). Хтось може надати корисну інформацію по цій проблемі??
Крім того, як я зрозумів, потрібна довіреність для мами, чи можливо її зробити у Львові, оскільки плануємо за місяць бути коротко там? Яка форма цєї довіреності? Які ще документи потрібні звідси (з Німеччини), особливо в плані дитини, народженої тут??
Наступне, на підставі чого відбувається виписка в ЖЕКу в Україні? Просто так «на вулицю» непевно ж мене ніхто не випише? Niederlassungserlaubnis в закордонному паспорті достатній?
Наперед вдячний за поради та інфо!!
декілька запитань стосовно виписки на ПМП (ПМЖ) в Україні.
У мене (нас) ситуація наступна, ми проживаємо далеченько від консульства (350км від Берліну), тому їхати туди з ціллю ПМП, та ще й з меленькою дитиною немає щонайменшого бажання, особливо у світлі негативу колишніх візитів. Тому вирішили зробити це в Україні (у Львові), тим паче, що мама не проти цим всім зайнятись. Але відразу проблема, вона не змогла прорватись до ОВІРу, щоб вияснити які документи і який порядок дій потрібен (жодної інфо на стінах, хамство і масси людей, що записуються до черги починаючи з ночі!). Хтось може надати корисну інформацію по цій проблемі??
Крім того, як я зрозумів, потрібна довіреність для мами, чи можливо її зробити у Львові, оскільки плануємо за місяць бути коротко там? Яка форма цєї довіреності? Які ще документи потрібні звідси (з Німеччини), особливо в плані дитини, народженої тут??
Наступне, на підставі чого відбувається виписка в ЖЕКу в Україні? Просто так «на вулицю» непевно ж мене ніхто не випише? Niederlassungserlaubnis в закордонному паспорті достатній?
якщо живеш в німеччині, зайти сюди
http://sus-n.org/forum/viewtopic.php?p= ... ght=#11805
тут допоможуть
http://sus-n.org/forum/viewtopic.php?p= ... ght=#11805
тут допоможуть
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Не знаю чи допоможу своїм досвідом, але, припустимо, що така процедура є стандартною і має бути в усіх ОВІРах України.rostylo писав: Тому вирішили зробити це в Україні (у Львові), тим паче, що мама не проти цим всім зайнятись. Але відразу проблема, вона не змогла прорватись до ОВІРу, щоб вияснити які документи і який порядок дій потрібен (жодної інфо на стінах, хамство і масси людей, що записуються до черги починаючи з ночі!). Хтось може надати корисну інформацію по цій проблемі??
Почну відразу з черг. Вони всі швидше за все стоять за паспортами, а вам - зовсім до іншої тітоньки треба. Якщо на дверях нічого такого не написано, що могло б пролити ситуацію куди вам податися, то вам (відповідно, вашій мамі) варто йти в будь-які інші двері, де нема черги. Як варіант - до начальника.
У моєму випадку черги також були, але я читала усі вивіски на дверях і сама вирішувала куди мені треба.
Вас ще можуть дуже довго і нудно питати чи вам потрібен новий закордонний паспорт - голосно і чітко кажіть, що не потрібен і що у вас є всі дійсні документи для легального перебування (я зробила висновок, що то щось до нелегальних мігрантів стосується).
Для вияснення списку документів можна було би і просто зателефонувати (моя мама так і робила).
З усього списку (типу папка, фото, домова книга...) наймаруднішими є Довідка з податкової про відсутність податкової заборгованості (мені спершу казали, що вона робиться 1 місяць, насправді може робитися набагато швидше), трохи менше - виписка з місця проживання, ну і не варті уваги різні нотаріальні копії і заява від батьків, котрі нотаріус може зробити за 5 хвилин оптом.
Довіреність для мами можна зробити у Львові в будь-якого нотаріуса. Нотаріус має форму і зміст. Вам і мамі лишиться тільки підписатися.
Виписка відбувається на основі вашої заяви про виписку, де ви зазначаєте, де будете проживати (лише країна вказується, ну може десь і адреса ще вписується). Форми і зміст усіх папірців має ОВІР. У мене навіть не попросили ніякого підтвердження, що я дійсно маю право проживати у країні, яку я зазначила. Виходить, що то в твоїх інтересах пильнувати чи ти на вулицю виписуєшся, чи ні.
Важливо! Якщо до вашого ОВІРу так і не пробитися і потрібну тітоньку так і не вдалося вичислити, то йдіть до Обласного відділення Мінюсту (обласний ОВІР чи що?) і питайте там. Не соромтеся піти запитати інформацію в начальника Обл. мінюсту. Не в його секретаря, а в нього самого. Ну і далі кажіть їм прямим текстом, що вам інформація (контакти компетентної особи, як варіант) потрібна нині і зараз, інакше вам доведеться звернутися за цією інформацією в Міністерство Юстиції в Києві. Можу надіслати вам копію законів, де йдеться про відповідальність чиновників за невиконання службових обов"язків. Їх я мала роздруковані, але доїхала я лише до обласного відділення мінюсту. Навіть начальника не довелося побачити - лише згадати.
Я розумію, що то не є офіційна процедура, але то діяло і навіть не раз.
Ну і тепер ще про народжену в Німеччині дитину. Якщо вона в Україні зареєстрована і прописана, то документи збираєте ті самі, згадуючи дитя в них. Якщо ж дитина лише отримала громадянство (маєте мати папірець про це), але не вписана в паспорт, то її можете не згадувати і ніяких документів на неї не подавати. Просто пізніше впишете собі її в паспорт і все.
Сподіваюся я відповіла на всі ваші запитання. Якщо маєте бажання, то я спеціально для вас пошукаю список документів, котрий був потрібен мені на ПМЖ. Хоча я думаю, що то не суть важливо. Все одно вся процедура починається з заяви стандартної форми, котра знаходиться в певному кабінеті, котрий вам спершу і треба знайти. Окремо і наперед можете лише довідку з податкової взяти (за довіренністю).
Закончилась моя процедура проверки документов на Украине длиной в год. В среду меня поставили на постоянный консульский учет и консул предложила мне поменять паспорт на фамилию мужа в течении пару часов. Меня как то это новость прям воодушевила!!! Мне показали сетку тарифов, я заплатила двойной тариф, но ждать еще нннн..ое время ну кикак не хотелось., это обошлось в 270 франков со сдачей внутр. паспорта. Время ожидания в пару часов ничто по сравнению с годом...
Хочу отметить нового консула, очень приятная девушка, очень вежливо отвечает на все вопросы и быстро все делает.
В общем у меня сейчас паспорт на фамилию мужа и мы начинаем делать шенген визу.
В общем у меня сейчас паспорт на фамилию мужа и мы начинаем делать шенген визу.
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Ленчик, від усієї душі вітаю! Це ж така подія!
Ну і будемо сподіватися, що новий консул такою ж привітною і залишиться і залишиться ще надовго!
Ну і будемо сподіватися, що новий консул такою ж привітною і залишиться і залишиться ще надовго!
-
serser11
Может кто нибудь знает сколько по закону нужно заплатить в Украине за выписку на ПМЖ ? Потому что у меня просит начальник ОВИРа 1000 $
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
До речі, половина з тих сум повинна висіти десь по стінах на дошках інформації в ОВІРі (на паспорт, на видачу документів.... половина з них просто стандарт).
Жадность у этого гражданина зашкаливает за пределы дозволенного
Наверное надо с ним поторговаться если официальным путем это долго ждать необходимо.
Наверное надо с ним поторговаться если официальным путем это долго ждать необходимо.
-
Vicky_vicky
- Дозвіл L
Знову я розворушую богом забуту тему
І так, я точно знаю хто мені відповість, як завжди, правда ж Світлано
?
Історія така - в травні виходжу заміж, обрала собі подвійне прізвище, відповідно наступним кроком буде отримання перміту Б.
1.Ну ось отримаю я цей перміт, то на його основі я зможу зареєструватися тут у Швейцарії на постійне чи тимчасове проживання (мій перміт потрібно ж буде кожного року поновляти, відповідно логічно це тимчасове проживання, чи в мене логіка 'особлива' =D)?
2. Яка там послідовність зміни документів? Спершу виписка з України та оформлення документів на нове прізвище, чи навпаки, спершу оформлення всіх папірців а потім виписка з України та облік у консульстві?
3. Перечитавши тему, бачу що думки дівчат на рахунок ефективності оформлення виписки в Україні і в Берні розділяються, відповідно, можливо хтось володіє свіжою інформацією про цей процес ( на даний момент я дармоїд (не працюю) то впринципі маю час на ці всі процедури незалежно чи то в Україні чи тут)?
4.Питання на мільйон, а може ну його, і просто залишити все без змін, тобто Україну не повідомляти про мій шлюб, а просто кататися з старим паспортом через кордон? Єдине що напевне можуть виникнути проблеми, коли прийдеться якусь візу робити?
Ще маю цілу купу питань, але йду ще перегребу теми, може знайду відповіді
Поки дякую за допомогу
І так, я точно знаю хто мені відповість, як завжди, правда ж Світлано
Історія така - в травні виходжу заміж, обрала собі подвійне прізвище, відповідно наступним кроком буде отримання перміту Б.
1.Ну ось отримаю я цей перміт, то на його основі я зможу зареєструватися тут у Швейцарії на постійне чи тимчасове проживання (мій перміт потрібно ж буде кожного року поновляти, відповідно логічно це тимчасове проживання, чи в мене логіка 'особлива' =D)?
2. Яка там послідовність зміни документів? Спершу виписка з України та оформлення документів на нове прізвище, чи навпаки, спершу оформлення всіх папірців а потім виписка з України та облік у консульстві?
3. Перечитавши тему, бачу що думки дівчат на рахунок ефективності оформлення виписки в Україні і в Берні розділяються, відповідно, можливо хтось володіє свіжою інформацією про цей процес ( на даний момент я дармоїд (не працюю) то впринципі маю час на ці всі процедури незалежно чи то в Україні чи тут)?
4.Питання на мільйон, а може ну його, і просто залишити все без змін, тобто Україну не повідомляти про мій шлюб, а просто кататися з старим паспортом через кордон? Єдине що напевне можуть виникнути проблеми, коли прийдеться якусь візу робити?
Ще маю цілу купу питань, але йду ще перегребу теми, може знайду відповіді
Поки дякую за допомогу
До мене, будь ласка, на 'Ти'

- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
1. Поки є дозвіл на проживання і в ньому є термін його закінчення, то можна настоювати на тимчасовому обліку (хоча одружених вони дуже хочуть відправити на ПМЖ). Але ви кажіть - є термін закінчення - яке ПМЖ?! Дозвіл В треба міняти кожні 5 років (потім буде дозвіл С). Облік поновлювати не треба. Раз зробили і забули.
2. Для тимчасового взагалі нічого не потрібно. Заповнюєте заяву і показуєте паспорт (український закордонний) плюс дозвіл. Все, це навіть безкоштовно. Єдиний мінус тимчасового - внутрішній паспорт вам треба буде міняти в Україні. При ПМЖ внутрішнього у вас просто більше не буде. Всі інші послуги - одинакові. Закордонний зможете поміняти через консульство.
Далі про ПМЖ - це особлива така процедура, яку вам спочатку треба пройти в Україні (є десь тема про МПЖ і там детально я це все описувала, хоча більш, ніж впевнена, що і ця процедура якось вже змінилася, це ж не Швейцарія).
В цю процуду входить обхід податкової (що ви сплатили всі податки), виписка з вашого місця проживання назавжди, включаючи якусь гарантію від батьків, що вони до вас ніяких претензій, включаючи матеріальних не мають. Ну щось таке. І забирають у вас внутрішній паспорт. Тобто, з цього моменту ви вирішити щось в Україні зможете дуже тяжко (ідентифікаційного коду у вас не буде також). Швидше - не зможете. Ну і якщо ви не проти давати взятки (увага - карається законом! - теоретично) - уявіть тарифи для вас, як пані з закордону, в котрої нема виходу.
Тому я би особисто радила тягнути з тимчасовим обліком як можна довше. І як маєте час, то краще поїхати зробити нові паспорти там. ПМЖ в Україні також займе зовсім не менше місяця часу з усіма чергами, годинами прийомів, специфіками усіх інстанцій...
-
Vicky_vicky
- Дозвіл L
Ну я ж знала до кого звертатися
Дякую!
А що якщо не ставати на облік взагалі? які переваги, чи це в "примусовому" порядку?
Дякую!
А що якщо не ставати на облік взагалі? які переваги, чи це в "примусовому" порядку?

- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Це в абсолютно добровільному порядку все.
Можна і не ставати. Переваг не бачу. Хіба в консульство не треба буде їхати це робити.
Я швидше "за" тимчасовий облік. І на вибори будете зареєстровані і якщо щось буде потрібно - маєте право. Тобто облік у вас не забирає право робити все в Україні при бажанні. Просто дає додаткові можливості зробити це тут, коли треба, плюс на вибори будете автоматично зареєстровані (хоча з виборчими списками все одно щоразу треба дзвонити перевіряти чи є в списках чогось).
Можна і не ставати. Переваг не бачу. Хіба в консульство не треба буде їхати це робити.
Я швидше "за" тимчасовий облік. І на вибори будете зареєстровані і якщо щось буде потрібно - маєте право. Тобто облік у вас не забирає право робити все в Україні при бажанні. Просто дає додаткові можливості зробити це тут, коли треба, плюс на вибори будете автоматично зареєстровані (хоча з виборчими списками все одно щоразу треба дзвонити перевіряти чи є в списках чогось).
-
Vicky_vicky
- Дозвіл L
Ну значить буду реєструватися на тимчасову бо вибори то святе =)

На временный консульский учет можно встать по почте. Просто прислать паспорта, заявления, анкеты, фотографии и обратный конверт с маркой на 6 фр. С октября 2016 года (как я выяснила вчера в аэропорту, когда мы пытались улететь
) временный консульский учет в детском паспорте не дает права на вывоз украинских детей.
Голосование идет как-то отдельно от учета. У нас пермит Б заканчивается каждый год, мы обновляем учет далеко не каждый год, а по необходимости (теперь, когда детей нельзя вывозить, то необходимости в нем уже и нет, получается), а приглашение приходит все равно.
Что касается постоянного учета, мне эта тема очень интересна, мы совсем скоро сдаем экзамены и собираемся подаваться на пермит С, а потом придется оформлять выезд на ПМЖ, раз они так ужесточили правила вывоза детей. Я нашла вот такую ссылку в интернете: http://mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/con/proj , там написано, что все документы нужно подавать в консульство, а потом уже, если будет разрешение, то в Украине выписаться из квартиры и сдать паспорт (думаю, можно по доверенности, если только как-то паспорт передать - паспорта ведь нельзя официально пересылать). Эта процедура не выглядит очень сложной.
Голосование идет как-то отдельно от учета. У нас пермит Б заканчивается каждый год, мы обновляем учет далеко не каждый год, а по необходимости (теперь, когда детей нельзя вывозить, то необходимости в нем уже и нет, получается), а приглашение приходит все равно.
Что касается постоянного учета, мне эта тема очень интересна, мы совсем скоро сдаем экзамены и собираемся подаваться на пермит С, а потом придется оформлять выезд на ПМЖ, раз они так ужесточили правила вывоза детей. Я нашла вот такую ссылку в интернете: http://mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/con/proj , там написано, что все документы нужно подавать в консульство, а потом уже, если будет разрешение, то в Украине выписаться из квартиры и сдать паспорт (думаю, можно по доверенности, если только как-то паспорт передать - паспорта ведь нельзя официально пересылать). Эта процедура не выглядит очень сложной.
Муж сегодня спрашивал в консульстве насчет ПМЖ. Тип пермита не важен, его можно сделать и с пермитом B. Главное привезти все документы на себя и на детей (все взрослые должны присутствовать лично) и привезти заверенные заявления от родственников об отсутствии материальных претензий. Я так поняла, что процедура не сложная.
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Передавати паспорт також не можна. Людині, що буде везти - світить якась там стаття типу крадених чи фальшивих документів. Дуже все серйозно буде для тієї людини, яку заловлять з чужим паспортом на кордоні (дані з перших рук від людини, якою по дружбі передавали паспорт). Тій людині несказано пощастило, що той, хто передавав був ще в залі в аеропорту і що людині повірили і змилостивилися перевірити власника. Коротше, дуже-дуже-дуже-предуже не раджу. Той, хто передає ризикує також, але все ж завжди можна написати заяву про втрату паспорта. А тому, кого з чужим паспортом заловлять - не заздрю.Tiny писав:, если только как-то паспорт передать - паспорта ведь нельзя официально пересылать
Варіантів не знаю - мабуть треба все ж особисто. Якби можна було то все робити по довіренностях, то я би так і робила. Але довелося два рази по 2 тижні прилетіти. Хіба щось помінялося. Але паспорт - то такий документ, що ним якраз довіренність і завіряється. Не бачу логічної можливості обійти це замкнуте коло.
- Svitlana
- Айдгенос
- Контактна інформація:
Звичайно, що ПМЖ можна робити коли схочете. Знаю одну даму, що зробила ПМЖ перед своїм першим виїздом з країни, маючи лише національну візу і не маючи взагалі ніякого перміта. Просто з моєї точки зору - це мінус для вас особисто. Переваг в ПМЖ перед тимчасовим я не бачу ніяких (про військову зобов'язаність не знаю абсолютно нічого - може там щось є? і то - тимчасовий - то підтвердження резиденства за кордоном, як можна бути зобов'язаним в такому випадку? але я просто не в курсі, чесно).Tiny писав:Муж сегодня спрашивал в консульстве насчет ПМЖ. Тип пермита не важен, его можно сделать и с пермитом B. Главное привезти все документы на себя и на детей (все взрослые должны присутствовать лично) и привезти заверенные заявления от родственников об отсутствии материальных претензий. Я так поняла, что процедура не сложная.
Вывоз детей?Svitlana писав:Переваг в ПМЖ перед тимчасовим я не бачу ніяких
Как они могут на вылете обнаружить внутренний паспорт? В нем же даже чипа нет. Теоретически его могут только на проверке на безопасность перед вылетом обнаружить, больше нигде ручную кладь не обыскивают. У меня во время просвечивания сумки паспорта хаотически валяются, неужели на просвет видно, сколько и каких паспортов у меня там лежит?