Olenka писав:
І я цього разу вирішила: подарунки туди-сюди. Не більше.
Ну а чай обов"язково :2thumbs: а то тут щось не те
Оленка, чай травяний натуральний швейцарський Ricola Schweizer Gut'Nacht Tee або Schweizer Kräutertee.
А фруктовий чай п'ю Milford Früchtertraum. Але дивлюсь , він з ароматизаторами частково.
Milford я вже проходила - не чай.
А отой швейцарський - супер. :2thumbs: Я недавно теж купила. дуже і дуже смачний. Є різні. І з м"ятою і різні-різні види. Не лише Гуд-Нахт і краутер-тей
Я купила з м"ятою і з сумішшю для травного тракту (бо запах сподобався). А ще там були і з цвіту липи, і ромашка і меліса, бузина.....різні види трав. Штук 10 напевно. А може і більше. Були і суміші. Я вже всіх і не пам"ятаю. Це в Мігро я бачила, здається. А може в Кооп.
Цікаво як в давнину (до чаю з рослини чай) називали оті трав"яні чаї на Україні? Гарбата? (від herbal - рослинний) як по-польськи? Чи була якась інша назва? Як в ваших діалектах називають чаї-напої з трав?
Ваші родичі і знайомі, гадаю, зраділи б більше Європапірцям в подарунок, ніж майкам з цукерками. Спробуйте.
Пробувала, й не раз. Ну це в кого які родичі і знайомі. Мої родичі не привикли жити за чужий рахунок, а самі трудяться, поки здоровя є. Мої родичі категорично відмовляються від грошей, хоч я бачу що їм нелегко живеться. Кажуть нам, ви молода сімя, Вам самим стільки всього ще треба. Ніяких грошей від нас не беруть. А пробують ще й нам гроші всунути.
То я гроші даю таємно тільки моїм племміникам, щоб їх мами і папи не бачили. А так купляю решті подарунки.
І мої теж. Хоча я вже про таке теж задумувалась. Сестрі хотіла дати. Кажу - ти собі і тут купиш всього. А вона мені - грошей не хочу. А тут таке, та не таке, як тобою привезене. Отак. То гроші-грошима, а подарунки - це вже щось більш персональне.
Я наприклад в подарунки беру корисні речі, які або дорогі там дуже, або і немає. Ви знаєте, до речі, що отих причандал мити вікна (з одного боку мочалочка, а з іншого гума витирати) у нас немає. Або принаймні, мої не знайшли. То я купила мамі. У неї вікон багато та ще й великі і високо. Так вона і на роботу брала вже показувати. Не знають там такого ще. :shock:
То я ще батькові купила садові ножиці такі, що гілки до 10-15 см в діаметрі без сили обрізати можна (я сама навіть таке могла зробити!!!). Не натішиться ними мій садовод-любитель.
Оту електромухобійку - оси-мухи - все б"ють...
:ka: значить не настільки бідно живуть. але що тут такого як там але не такого, скажіть мені? ті самі ліндти з тоблеронами і там можна в кожному супермаркеті купити. нащо ото ще на собі тягти?
Так, звичайно, можна все (або майже все) і в України купити
Не в тому ж справа. Мені здається, подарунки - це ще і прояв уваги до близьких тобі людей. Гроші ж подарувати легко, бо замислюватися не треба, вибирати. А з подарунком ти віддаєш і часточку своїх почуттів, ставлення і т.і.
Та й взагалі, коли хочеться зробити приємно комусь, то і "тягти" не складно. :) Чи не так?
Svitlana писав: свічки, наприклад, перестала возити. Повезу, як машиною поїдемо.
і всупереч забобонам та нар.прикметам раді свічкам? :shock:
на мене кузина образилася за подарунок її майбутній дитині. а я, йоли-пали, так старалася, так старалася... Тому і сказала собі - наступного разу - тільки гроші!!
А я з України завжди мамині вареники везу і докторську ковбасу. Бо такої смачної вареної ковбаси як в Україні тут немає. Ну і звичайно мариновані помідори і перець (теж маминого приготування). Горілку не везу ніколи. Тут її ніхто не п'є. Родичам в подарунок завжди везу шоколад і одяг. Хоча це все можна вже купити і в Україні, але ж не поїдеш з пустими руками.
наші продукти хімпромисловості не такі ефективні, як нім, тому мама часто їх просить. подарувала якось своїй завідуючій зелену банку з намальованою щклянкою, та через 2 дні каже мамi "шось від вашого шампуню дуже волосся лізе"
розгадка: то був spühlmittel
звідси везу ще батькам одяг та взуття, які можна знайти набагато дешевше, ніж в україні. а сюди всяку смакоту типу квашених огірків, дрогобицької ковбаси, шинки, пиріжків з маком. раніше возила творог, але тепер його в рускому склепі навалом, як і торчиного продукту, мівіни, чумака та укр горілки та солодощів. крім того в україні дешевші шкіряні тапочки, гребінці, дошки для нарізки, заколки в волосся, ремонт одягу та взуття (для мене актуально звуження халявок чобіт), колготки...
цигарки можна продати
їхали ми якось в метро, напроти сидів пенер, а з кишені стирчить пачка бонду з рідним тризубом. мо почали сміятись і питати, чи то з україни, він швиденько запхнув подалі, певно боявся, що ми звинуватимо його в контрабанді
Востаннє редагувалось 18 квітня 2007, 21:55 користувачем Снігурка, всього редагувалось 1 раз.
Снігурка писав:наші продукти хімпромисловості не такі ефективні, як нім, тому мама часто їх просить. подарувала якось своїй завідуючій зелену банку з намальованою щклянкою, та через 2 дні каже мама "шось від вашого шампуню дуже волосся лізе"