Та, саме так, орієнтували. Проте шок все-одно є, мені смішно з самого себе, коли мій
мозок каже рукам - "не купуй м"ясо - воно коштує 45 Фр за кілограм, а в німеччині ліпше коштувало 7-8 Є, ти
не протягнеш до кінця місяця"
Насправді про житло я писав - шансів на щось інше не було взагалі, окрім бізнес-готеля "Businesshome",
там ціни десь на 200 нижчі, але російські корені походження власників-бетрайберів мене відлякало.
Тепер 3 місяці по-любому буду мешкати тут, а там буде видно по зарплаті...
В Зілсіті і по центу пробіжку вже зробив, просто прицінився і насправді ті ж самі речі дорожчі, про знижки мовчу - їх
очевидно немає в природі і саме головне - вибір дуже малий і якщо річ нормальна - коштує від 100 Фр (а я ще не дістав
тут ні копійчини, потративши доволі суттєву, як для мене, суму), (для прикладу самий дешевий - С und А - в Дрездені займає
здоровенну 4-поверхову будівлю, де все завалене усіляким мотлохом, половину якого не можуть спихнути й при постійних
знижках, тут - один підвальний куточок, де речі за виглядом - ті самі неліквіди).
Ну не буду й далі товкти про те саме, я зрештою ходжу по магазинах лише при крайній потребі, не концентруйте на тому
увагу, це скорше комічна констатація факту, а не волання про допомогу...