Що стосується запитання Світланки про виховання дітей, то тут треба розрізняти, чи батьки належать до різних релігій, чи до різних конфесій. Якщо лише до різних конфесій, тот тут легше, бо й протестанти (ті самі реформовані чи євангелисти) визнають і Христа як Божого Сина, і Пресвяту Трійцю, а лютерани навіть вшановують Пресвяту Богородицю. Тож навіть у питанні відвідування дитиною уроків релігії в школі можна буде легко порозумітися, оскільки вони тут загальні, понадконфесійні (але хай я краще про їх якість не говорю
Про віру
Re: Про віру
Дякую, В*ячеславе, за підтримку, але моє враження про ставлення до обрядів стосувалося не конкретно Ваших відповідей, а загального дуктуса дискусії, яка йшла на форумі.
Що стосується запитання Світланки про виховання дітей, то тут треба розрізняти, чи батьки належать до різних релігій, чи до різних конфесій. Якщо лише до різних конфесій, тот тут легше, бо й протестанти (ті самі реформовані чи євангелисти) визнають і Христа як Божого Сина, і Пресвяту Трійцю, а лютерани навіть вшановують Пресвяту Богородицю. Тож навіть у питанні відвідування дитиною уроків релігії в школі можна буде легко порозумітися, оскільки вони тут загальні, понадконфесійні (але хай я краще про їх якість не говорю
). Інша справа міжрелігійний шлюб. Тут однозначно потрібно заздалегідь домовитися. Адже в будь-якому випадку питання народження дітей та їх виховання буде обговорюватися батьками дитини і вони намагатимуться знайти якийсь консенсус. Чи то у вигляді поділу за принципом: дівчатка виховуватимуться в релігії матері, хлопчики -- в релігії батька, чи у вигляді почерговості -- перша дитина -- в релігії батька, друга -- матері (або навпаки). Хоча все залежить від релігійної активності кожного з батьків. 
Re: Про віру
Повністю з Вами згідний o.Nazarij. Нажаль, домовленість щодо виховання дітей, стоїть чи не останнім (якщо взагалі стоїть) пунктом при одружені...