Де знайти свіжий сир (творог)?
- Svitlana
- Айдгенос
- Повідомлень: 3853
- З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
- Звідки: ZH
- Контактна інформація:
Де знайти свіжий сир (творог)?
http://www.ukrslovo.net/home/index.php? ... &Itemid=33
Прочитала отут про сир (творог) і який він корисний. А тут я його ніде не можу знайти. Може хтось все-таки знайшов?
Бо сиру ж тут такий величезний вибір, невже немає свіжого?
Я уже пробувала з супермаркетів отой підсолений. :? не дуже пішов, чесно кажучи.
Прочитала отут про сир (творог) і який він корисний. А тут я його ніде не можу знайти. Може хтось все-таки знайшов?
Бо сиру ж тут такий величезний вибір, невже немає свіжого?
Я уже пробувала з супермаркетів отой підсолений. :? не дуже пішов, чесно кажучи.
- natalotschka
- Moderator
- Повідомлень: 374
- З нами з: 10 лютого 2007, 12:05
- Звідки: Україна/Швейцарія
- Контактна інформація:
"Творог" та ще й свіжий! Де, де знайти - в Україні! А якщо серйозно, нема в них нормального сиру, твердого - хоч ... їж, а до нормального вони додуматися не можуть. А де в них ряжанка, топлене молоко, кефір - нема. Народ не вміє готувати (на відміну від нас). До чого це я вела? Ага, сир. Щось подібне мій чоловік купляє у Німеччині, але це в нас називається не сир, а сиркова маса. Та коли з неї видушити оту всю воду, то цілком згодиться для начинки для млинчиків чи вареників.
- Svitlana
- Айдгенос
- Повідомлень: 3853
- З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
- Звідки: ZH
- Контактна інформація:
то, певно, кварк - та сиркова маса, чи ні?
Я придумала колись поїхати до якогось фермера, купити 3-4 літри молока і традиційним способом "відігріти" собі сиру. Але ж то треба час вибрати у суботу. До речі, я знайшла щось подібне на ряженку. Піду в магазин ще раз точно подивлюся як називалося. Здається в назві було щось типу "маслянка". Але з моїми голландськими словами у німецькій мові бувають казуси - означає зовсім протилежне. Тому спочатку ще раз перевірю.
Бачила також KEFIR. Отак і пишеться. (здається в карефурі). Але на смак було дуже густе і як сметана кислувате. Хто шукає кислуватої сметани - саме те.
Я придумала колись поїхати до якогось фермера, купити 3-4 літри молока і традиційним способом "відігріти" собі сиру. Але ж то треба час вибрати у суботу. До речі, я знайшла щось подібне на ряженку. Піду в магазин ще раз точно подивлюся як називалося. Здається в назві було щось типу "маслянка". Але з моїми голландськими словами у німецькій мові бувають казуси - означає зовсім протилежне. Тому спочатку ще раз перевірю.
Бачила також KEFIR. Отак і пишеться. (здається в карефурі). Але на смак було дуже густе і як сметана кислувате. Хто шукає кислуватої сметани - саме те.
- Valentyna
- Дозвіл B
- Повідомлень: 207
- З нами з: 16 лютого 2007, 20:16
- Звідки: Bremen, D (Київ-Lausanne,CH)
Привіт.
Непоганий творожок можна купити у Франції у Carrefour, Lidl, Champion чи в E.Leclerc. Називається він "Fromafe frais de campagne" (Moulé à la louche) на смак нагадує домашній молодий творожок, який майже не віджимали. Продається він у відерцях 0,5кг або 1 кг (творожка у відерцях значно менше по масі, бо в загальну вагу ще входить сироводка, в якій сирна грудочка лежить). На налисники, сирники та вареники цей творожок можна використовувати, тільки треба трохи віджати (відкинути на марлю та підвісити, щоб зайва сироводка зійшла і творожок став більш сухим і твердим).
Непоганий творожок можна купити у Франції у Carrefour, Lidl, Champion чи в E.Leclerc. Називається він "Fromafe frais de campagne" (Moulé à la louche) на смак нагадує домашній молодий творожок, який майже не віджимали. Продається він у відерцях 0,5кг або 1 кг (творожка у відерцях значно менше по масі, бо в загальну вагу ще входить сироводка, в якій сирна грудочка лежить). На налисники, сирники та вареники цей творожок можна використовувати, тільки треба трохи віджати (відкинути на марлю та підвісити, щоб зайва сироводка зійшла і творожок став більш сухим і твердим).
- Svitlana
- Айдгенос
- Повідомлень: 3853
- З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
- Звідки: ZH
- Контактна інформація:
Спасибі, Валентино!!!!! :gott: Порада на вагу золота. Я ще при нагоді тут в Карфур подивлюся.
Щиро вдячна, ще раз!!!
Та ні - нормально. Ми час від часу їздимо у сусідні країни за продуктами. Ми жартуємо, що це у нас хобі нове.
Поки що списочок маленький, але ми над ним працюємо
: Голландія, Німеччина, Італія, Люксембург. У Франції я колись давно отоварювалася, але то було вже так давно, що до нашого хобі не мало ніякого відношення.
Щиро вдячна, ще раз!!!
Та ні - нормально. Ми час від часу їздимо у сусідні країни за продуктами. Ми жартуємо, що це у нас хобі нове.
Поки що списочок маленький, але ми над ним працюємо

Buttermilch є в них, як наш кефір. KEFIR KALINKA у нас теж є у звичайному супермаркеті, також такий густий як Світланка каже.Svitlana писав:
До речі, я знайшла щось подібне на ряженку. Піду в магазин ще раз точно подивлюся як називалося. Здається в назві було щось типу "маслянка". Але з моїми голландськими словами у німецькій мові бувають казуси - означає зовсім протилежне. Тому спочатку ще раз перевірю.
Бачила також KEFIR. Отак і пишеться. (здається в карефурі). Але на смак було дуже густе і як сметана кислувате. Хто шукає кислуватої сметани - саме те.
Моєму чол, зручноооооооValentyna писав:Вибачаюсь, не подивилась, що Ви з німецької Швейцарії. Вам у Францію за творожком напевно не дуже зручно мандрувати.



Ми цього року вже почали мандрувати,але з Італії.
У Францію він їздив за мясом :lachtot:
Я теж хочу, ну не за мясом звичайно :roll:
Думаю виберемся, перед Великоднем треба ж творожком запастись.
Das Leben ist Streben
-
- Дозвіл B
- Повідомлень: 119
- З нами з: 20 квітня 2007, 10:51
- Звідки: Тернопіль, Україна - Muenchen, Deutschland
ні, Hüttenkäse - це не те...
також можна сир (творог) купувати як Schöpferkäse - теж у відеречках. крім того, він є майже в усіх російських магазинах.
сметана: сам довго шукав, можу порекомендувати в ALDI біо-сметану Bio-Saure Sahne 10 % жирності (біло-зелена упаковочка), смакує як наша! і коштує всього 35 центів! але її можна лише їсти сирою, до готування не придатна.
крім того, Berchtesgadener Land - Sauerrahm 10%, зелена упаковка, трохи дорожча, але з нею можна і готувати...
я вже пробував і відігрівати - тут важливо брати проціджене, але не пастеризоване молоко (gefiltert, unbehandelt, nicht pasteurisiert)...
смачного!
також можна сир (творог) купувати як Schöpferkäse - теж у відеречках. крім того, він є майже в усіх російських магазинах.
сметана: сам довго шукав, можу порекомендувати в ALDI біо-сметану Bio-Saure Sahne 10 % жирності (біло-зелена упаковочка), смакує як наша! і коштує всього 35 центів! але її можна лише їсти сирою, до готування не придатна.
крім того, Berchtesgadener Land - Sauerrahm 10%, зелена упаковка, трохи дорожча, але з нею можна і готувати...
я вже пробував і відігрівати - тут важливо брати проціджене, але не пастеризоване молоко (gefiltert, unbehandelt, nicht pasteurisiert)...
смачного!
Україно, вперед!
- Олексійович
- Необмежена мультивіза
- Повідомлень: 39
- З нами з: 01 липня 2007, 06:30
Re: Де знайти свіжий сир (творог)?
Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)Svitlana писав:http://www.ukrslovo.net/home/index.php? ... &Itemid=33
Прочитала отут про сир (творог) і який він корисний. А тут я його ніде не можу знайти. Може хтось все-таки знайшов?
Бо сиру ж тут такий величезний вибір, невже немає свіжого?
Я уже пробувала з супермаркетів отой підсолений. :? не дуже пішов, чесно кажучи.
Re: Де знайти свіжий сир (творог)?
Маркетів нема в нашому регіоні, але в Італії при нагоді подивимось. Дякуємо!!!Олексійович писав: Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)
Я сьогодні купила в ''Denneri'' Huettenkaese по француззськи -Fromage frais granule в 200 гр. всьго 4 грама жиру. І саме головне- така смакота, що вже все зїла.

Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
Л.Костенко
Re: Де знайти свіжий сир (творог)?
Олексійович писав:
Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)
В Німеччині продають сир Ricotta в звичайних супермаркетах, н-д Кауфланд. Але мені особисто він на наш творог не схожий.
- Олексійович
- Необмежена мультивіза
- Повідомлень: 39
- З нами з: 01 липня 2007, 06:30
Творог
Ну якщо не вподобає Ricotta, то робимо самі. ( я особисто не роблю, купую у магазині, але знаю як зробити).
У каструлю наливаємо трохи води ( тільки щоб покрила дно). Далі наливаємо 2 літри звичайного кефіру ( 2.5-3.5% жирності). Ставим на плиту.
Гріємо на дуже малому вогні.
Дивимось щоб масса не закипіла.
Вимкнути та зняти з плити треба тоді коли тільки почалося звертання.
Не помішувати! ( Важливо).
Процідити через друшляк з кофе-фільтром. Або як є то через марлю.
Готово!
Поставити у холодильник.
Щоб зробити більш сухим, треба просто вижати більше у марлі.
Смачного!
У каструлю наливаємо трохи води ( тільки щоб покрила дно). Далі наливаємо 2 літри звичайного кефіру ( 2.5-3.5% жирності). Ставим на плиту.
Гріємо на дуже малому вогні.
Дивимось щоб масса не закипіла.
Вимкнути та зняти з плити треба тоді коли тільки почалося звертання.
Не помішувати! ( Важливо).
Процідити через друшляк з кофе-фільтром. Або як є то через марлю.
Готово!
Поставити у холодильник.
Щоб зробити більш сухим, треба просто вижати більше у марлі.
Смачного!

Кугар
Re: Творог
Зараз будеш Олексійович сміятись ,Олексійович писав:Далі наливаємо 2 літри звичайного кефіру ( 2.5-3.5% жирності).
але в Швейцарії нема кефіру


Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
Л.Костенко
- Олексійович
- Необмежена мультивіза
- Повідомлень: 39
- З нами з: 01 липня 2007, 06:30
Зараз будеш Олексійович сміятись ,
але в Швейцарії нема кефіру
Ні, Оленка, ні доргогенька! Сміятися не буду, тут плакати потрібно

Величезний вибір сирів у Німеччині, Голландії, Франції . У Швейцарії не був, не знаю. А от у бідній Канаді такого вибіру немає, але є кєфір і сало і ковбаса ( кого цікавить) . Як то може бути? Потрібно налидити виробництво. Що це за неподобства?
А Барбекю у Швейцаріі є?
Цікаво.
Ну тоді кушайте йогурт!
Теж корисно. От діла. Одні банки та годинники? Ну годинники дуже добрі, але не наїсишся.
Кумедно! :roll:
Кугар