Де знайти свіжий сир (творог)?

Кулінарія, магазини, корисні поради, хата і її внутр'єр
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Де знайти свіжий сир (творог)?

Повідомлення Svitlana »

http://www.ukrslovo.net/home/index.php? ... &Itemid=33
Прочитала отут про сир (творог) і який він корисний. А тут я його ніде не можу знайти. Може хтось все-таки знайшов?
Бо сиру ж тут такий величезний вибір, невже немає свіжого?
Я уже пробувала з супермаркетів отой підсолений. :? не дуже пішов, чесно кажучи.
Аватар користувача
natalotschka
Moderator
Повідомлень: 374
З нами з: 10 лютого 2007, 12:05
Звідки: Україна/Швейцарія
Контактна інформація:

Повідомлення natalotschka »

"Творог" та ще й свіжий! Де, де знайти - в Україні! А якщо серйозно, нема в них нормального сиру, твердого - хоч ... їж, а до нормального вони додуматися не можуть. А де в них ряжанка, топлене молоко, кефір - нема. Народ не вміє готувати (на відміну від нас). До чого це я вела? Ага, сир. Щось подібне мій чоловік купляє у Німеччині, але це в нас називається не сир, а сиркова маса. Та коли з неї видушити оту всю воду, то цілком згодиться для начинки для млинчиків чи вареників.
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

то, певно, кварк - та сиркова маса, чи ні?

Я придумала колись поїхати до якогось фермера, купити 3-4 літри молока і традиційним способом "відігріти" собі сиру. Але ж то треба час вибрати у суботу. До речі, я знайшла щось подібне на ряженку. Піду в магазин ще раз точно подивлюся як називалося. Здається в назві було щось типу "маслянка". Але з моїми голландськими словами у німецькій мові бувають казуси - означає зовсім протилежне. Тому спочатку ще раз перевірю.
Бачила також KEFIR. Отак і пишеться. (здається в карефурі). Але на смак було дуже густе і як сметана кислувате. Хто шукає кислуватої сметани - саме те.
Аватар користувача
Valentyna
Дозвіл B
Повідомлень: 207
З нами з: 16 лютого 2007, 20:16
Звідки: Bremen, D (Київ-Lausanne,CH)

Повідомлення Valentyna »

Привіт.
Непоганий творожок можна купити у Франції у Carrefour, Lidl, Champion чи в E.Leclerc. Називається він "Fromafe frais de campagne" (Moulé à la louche) на смак нагадує домашній молодий творожок, який майже не віджимали. Продається він у відерцях 0,5кг або 1 кг (творожка у відерцях значно менше по масі, бо в загальну вагу ще входить сироводка, в якій сирна грудочка лежить). На налисники, сирники та вареники цей творожок можна використовувати, тільки треба трохи віджати (відкинути на марлю та підвісити, щоб зайва сироводка зійшла і творожок став більш сухим і твердим).
Аватар користувача
Valentyna
Дозвіл B
Повідомлень: 207
З нами з: 16 лютого 2007, 20:16
Звідки: Bremen, D (Київ-Lausanne,CH)

Повідомлення Valentyna »

Вибачаюсь, не подивилась, що Ви з німецької Швейцарії. Вам у Францію за творожком напевно не дуже зручно мандрувати.
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Спасибі, Валентино!!!!! :gott: Порада на вагу золота. Я ще при нагоді тут в Карфур подивлюся.
Щиро вдячна, ще раз!!!

Та ні - нормально. Ми час від часу їздимо у сусідні країни за продуктами. Ми жартуємо, що це у нас хобі нове.
Поки що списочок маленький, але ми над ним працюємо :wink: : Голландія, Німеччина, Італія, Люксембург. У Франції я колись давно отоварювалася, але то було вже так давно, що до нашого хобі не мало ніякого відношення.
Аватар користувача
tanyushka
Moderator
Повідомлень: 667
З нами з: 10 лютого 2007, 17:11
Звідки: Бодензее, Німеччина

Повідомлення tanyushka »

Svitlana писав:
До речі, я знайшла щось подібне на ряженку. Піду в магазин ще раз точно подивлюся як називалося. Здається в назві було щось типу "маслянка". Але з моїми голландськими словами у німецькій мові бувають казуси - означає зовсім протилежне. Тому спочатку ще раз перевірю.
Бачила також KEFIR. Отак і пишеться. (здається в карефурі). Але на смак було дуже густе і як сметана кислувате. Хто шукає кислуватої сметани - саме те.
Buttermilch є в них, як наш кефір. KEFIR KALINKA у нас теж є у звичайному супермаркеті, також такий густий як Світланка каже.
Аватар користувача
tanyushka
Moderator
Повідомлень: 667
З нами з: 10 лютого 2007, 17:11
Звідки: Бодензее, Німеччина

Повідомлення tanyushka »

Були сьогодні в німецьому супермаркеті Kaufland і біля молочних продуктів я там побачила РЯЖАНКА МОЯ СВЕЖЕСТЬ. Так і написано на російській мові! Уже попробувала цю ряжанку, як наша! :2thumbs:
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Вау!!! нічого собі. Нарешті наші продукти почали імпортувати!
А може то просто попит породжує пропозицію? :-)
Я дуже люблю ряженку. Як додому приїжджаю - то щодня п"ю на сніданок. І сирочки в глазурі їм. :lol:
Аватар користувача
ewa
Дозвіл С
Повідомлень: 408
З нами з: 12 лютого 2007, 12:49
Звідки: Моя рідна Україна

Повідомлення ewa »

Valentyna писав:Вибачаюсь, не подивилась, що Ви з німецької Швейцарії. Вам у Францію за творожком напевно не дуже зручно мандрувати.
Моєму чол, зручнооооооо :lol: :lol: :lol:
Ми цього року вже почали мандрувати,але з Італії.
У Францію він їздив за мясом :lachtot:
Я теж хочу, ну не за мясом звичайно :roll:
Думаю виберемся, перед Великоднем треба ж творожком запастись.
Das Leben ist Streben
ira
Необмежена мультивіза
Повідомлень: 33
З нами з: 17 березня 2007, 17:34
Звідки: Ukraina/Aargau

Повідомлення ira »

Я купую Hüttenkäse а ще він називається Cottage Cheese,дуже схоже на наш творог.
oleh_k
Дозвіл B
Повідомлень: 119
З нами з: 20 квітня 2007, 10:51
Звідки: Тернопіль, Україна - Muenchen, Deutschland

Повідомлення oleh_k »

ні, Hüttenkäse - це не те...

також можна сир (творог) купувати як Schöpferkäse - теж у відеречках. крім того, він є майже в усіх російських магазинах.

сметана: сам довго шукав, можу порекомендувати в ALDI біо-сметану Bio-Saure Sahne 10 % жирності (біло-зелена упаковочка), смакує як наша! і коштує всього 35 центів! але її можна лише їсти сирою, до готування не придатна.

крім того, Berchtesgadener Land - Sauerrahm 10%, зелена упаковка, трохи дорожча, але з нею можна і готувати...

я вже пробував і відігрівати - тут важливо брати проціджене, але не пастеризоване молоко (gefiltert, unbehandelt, nicht pasteurisiert)...

смачного!
Україно, вперед!
Аватар користувача
Снігурка
Дозвіл С
Повідомлень: 436
З нами з: 12 квітня 2007, 17:54
Звідки: TE,UA - HH, DE

Повідомлення Снігурка »

я купую в рос магазині

дешево і сердито
oleh_k
Дозвіл B
Повідомлень: 119
З нами з: 20 квітня 2007, 10:51
Звідки: Тернопіль, Україна - Muenchen, Deutschland

Повідомлення oleh_k »

Снігурка писав:дешево і сердито
цікаво, скільки він у вас коштує?? бо у нас сердито, але зоооооовсім не дешево...
Україно, вперед!
Аватар користувача
Олексійович
Необмежена мультивіза
Повідомлень: 39
З нами з: 01 липня 2007, 06:30

Re: Де знайти свіжий сир (творог)?

Повідомлення Олексійович »

Svitlana писав:http://www.ukrslovo.net/home/index.php? ... &Itemid=33
Прочитала отут про сир (творог) і який він корисний. А тут я його ніде не можу знайти. Може хтось все-таки знайшов?
Бо сиру ж тут такий величезний вибір, невже немає свіжого?
Я уже пробувала з супермаркетів отой підсолений. :? не дуже пішов, чесно кажучи.
Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)
Аватар користувача
Olenka
Дозвіл С
Повідомлень: 415
З нами з: 17 березня 2007, 15:32
Звідки: Thalwil

Re: Де знайти свіжий сир (творог)?

Повідомлення Olenka »

Олексійович писав: Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)
Маркетів нема в нашому регіоні, але в Італії при нагоді подивимось. Дякуємо!!!
Я сьогодні купила в ''Denneri'' Huettenkaese по француззськи -Fromage frais granule в 200 гр. всьго 4 грама жиру. І саме головне- така смакота, що вже все зїла. :lol:
Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
Аватар користувача
Снігурка
Дозвіл С
Повідомлень: 436
З нами з: 12 квітня 2007, 17:54
Звідки: TE,UA - HH, DE

Повідомлення Снігурка »

oleh_k писав:
Снігурка писав:дешево і сердито
цікаво, скільки він у вас коштує?? бо у нас сердито, але зоооооовсім не дешево...
сходила в холодильник глянути на пачку

за 400 гр 1.60 євро
Аватар користувача
Olenka
Дозвіл С
Повідомлень: 415
З нами з: 17 березня 2007, 15:32
Звідки: Thalwil

Повідомлення Olenka »

Снігурка писав: сходила в холодильник глянути на пачку

за 400 гр 1.60 євро
400 гр. -це майже півкіло - нормально. Мабуть і в Києві на базарі вже така ж ціна зараз.
Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
oleh_k
Дозвіл B
Повідомлень: 119
З нами з: 20 квітня 2007, 10:51
Звідки: Тернопіль, Україна - Muenchen, Deutschland

Повідомлення oleh_k »

ні фіга собі! а у нас 200 гр. за більш ніж 2 євро... :evil:
Україно, вперед!
Аватар користувача
tanyushka
Moderator
Повідомлень: 667
З нами з: 10 лютого 2007, 17:11
Звідки: Бодензее, Німеччина

Re: Де знайти свіжий сир (творог)?

Повідомлення tanyushka »

Олексійович писав:
Якщо у вас є італійські маркети, то там можна знайти сир під назвою "Ricotta". Можуть бути різні варіації. Майже точна копія українського творогу. :)

В Німеччині продають сир Ricotta в звичайних супермаркетах, н-д Кауфланд. Але мені особисто він на наш творог не схожий.
Аватар користувача
Олексійович
Необмежена мультивіза
Повідомлень: 39
З нами з: 01 липня 2007, 06:30

Творог

Повідомлення Олексійович »

Ну якщо не вподобає Ricotta, то робимо самі. ( я особисто не роблю, купую у магазині, але знаю як зробити).
У каструлю наливаємо трохи води ( тільки щоб покрила дно). Далі наливаємо 2 літри звичайного кефіру ( 2.5-3.5% жирності). Ставим на плиту.
Гріємо на дуже малому вогні.
Дивимось щоб масса не закипіла.
Вимкнути та зняти з плити треба тоді коли тільки почалося звертання.
Не помішувати! ( Важливо).
Процідити через друшляк з кофе-фільтром. Або як є то через марлю.
Готово!
Поставити у холодильник.
Щоб зробити більш сухим, треба просто вижати більше у марлі.

Смачного! :lol:
Кугар
Аватар користувача
Olenka
Дозвіл С
Повідомлень: 415
З нами з: 17 березня 2007, 15:32
Звідки: Thalwil

Re: Творог

Повідомлення Olenka »

Олексійович писав:Далі наливаємо 2 літри звичайного кефіру ( 2.5-3.5% жирності). :lol:
Зараз будеш Олексійович сміятись ,
але в Швейцарії нема кефіру :lol: :lol:
Вечірнє сонце - дякую за день, за цю потребу слова, як молитви....
Л.Костенко
Аватар користувача
Олексійович
Необмежена мультивіза
Повідомлень: 39
З нами з: 01 липня 2007, 06:30

Повідомлення Олексійович »

Зараз будеш Олексійович сміятись ,
але в Швейцарії нема кефіру

Ні, Оленка, ні доргогенька! Сміятися не буду, тут плакати потрібно :cry:
Величезний вибір сирів у Німеччині, Голландії, Франції . У Швейцарії не був, не знаю. А от у бідній Канаді такого вибіру немає, але є кєфір і сало і ковбаса ( кого цікавить) . Як то може бути? Потрібно налидити виробництво. Що це за неподобства?
А Барбекю у Швейцаріі є?
Цікаво.
Ну тоді кушайте йогурт!
Теж корисно. От діла. Одні банки та годинники? Ну годинники дуже добрі, але не наїсишся.
Кумедно! :roll:
Кугар
Аватар користувача
Oceanic
Дозвіл B
Повідомлень: 222
З нами з: 30 березня 2007, 21:39
Звідки: ZH

Повідомлення Oceanic »

Олексійович писав: А Барбекю у Швейцаріі є?
Цікаво.
Ну тоді кушайте йогурт!
Теж корисно. От діла. Одні банки та годинники? Ну годинники дуже добрі, але не наїсишся.
Кумедно! :roll:
А що таке барбекю :?:

:ka:
Аватар користувача
tanyushka
Moderator
Повідомлень: 667
З нами з: 10 лютого 2007, 17:11
Звідки: Бодензее, Німеччина

Повідомлення tanyushka »

Oceanic писав:
Олексійович писав: А Барбекю у Швейцаріі є?
Цікаво.
Ну тоді кушайте йогурт!
Теж корисно. От діла. Одні банки та годинники? Ну годинники дуже добрі, але не наїсишся.
Кумедно! :roll:
А що таке барбекю :?:

:ka:
Grillen?
Відповісти

Повернутись до “Господарка”