Сторінка 1 з 5

Кулінарія

Додано: 19 лютого 2007, 09:41
natalotschka
Значить так, рецепт супердобрих пиріжків:
50 г дріжджів, 1 стакан молока, неповний стакан цукру, 125 г маргарину (масла), 2 яйця, 0,5 стакана сметани, 0,5 чайної ложки солі, 1 столова ложка олії, борошно. Дріжджі розчинити в теплому молоці. Замісили тісто, дали йому підійти і вперед - ліпите, що душа забажає(пиріжки, вертути або булочки).
Ну а начинку вже за бажанням. Я якщо роблю з яблуками, то спочатку їх протушую з цукром (якщо зробити з свіжими, то начинка потече при випіканні!).
Приємного апетиту! :)

Додано: 19 лютого 2007, 12:16
Svitlana
natalotschka, а дріжджі які? сухі з пакетика чи які? Якщо можна - місцевий супермаркет, марка, упаковка

Додано: 19 лютого 2007, 14:53
natalotschka
Сухими я не користуюся, якогось разу вони мене підвели.
А які саме дріжджі, головне - свіжі, а яка марка, то не важливо. Якщо купили дріжджі, спекли щось, а надлишок залишився, то вкиньте їх в морозильник - зберігаються пречудово!

Додано: 19 лютого 2007, 16:39
ewa
natalotschka писав:Сухими я не користуюся, якогось разу вони мене підвели.
А які саме дріжджі, головне - свіжі, а яка марка, то не важливо. Якщо купили дріжджі, спекли щось, а надлишок залишився, то вкиньте їх в морозильник - зберігаються пречудово!
Дякую Наталочко, скільки приблизно підходить тісто і в духовці на верх чи середину ставиш? Духовка на 220 ??

Додано: 19 лютого 2007, 19:34
natalotschka
Залежить від того як твоя духовка пече. Моя з прибамбасами, то зверху більше гріє, ніж знизу, то й ставлю вниз, щоб не згоріли. А градуси - ну так, мабуть, 200 - 220.

Додано: 22 лютого 2007, 18:19
Svitlana
більшості духовок здається мають різні режими: зверху, знизу, зверху і знизу, з вентилюванням (тоді гаряче повітря рівномірно розподіляється по всій духовці).... Правда у мене завжди дилема - який режим вибрати?!

Додано: 23 лютого 2007, 09:23
natalotschka
Я вмикаю зверху і знизу, бо від того вентилювання в мене все згорає!

Додано: 23 лютого 2007, 11:24
tanyushka
А в мене духовка без прибамбасів, проста. То не дуже подобається, краще була б з можливістю регулювати. Я можу тільки температуру регулювати. Кухня вже стояла на цій зйомній квартирі як ми вїхали, поміняти не можна.

Додано: 23 лютого 2007, 13:28
Svitlana
natalotschka писав:Я вмикаю зверху і знизу, бо від того вентилювання в мене все згорає!
Просто якщо користуєшся вентиляцією, то температуру потрібно на 10-20 (а може і більше) градусів меншою робити. Бо повітря рівномірно розподіляється і тим компенсується.
Але як на упаковці пише - то я знаю, а з українськими рецептами :ka:

Додано: 28 лютого 2007, 19:49
natalotschka
То ви вже пиріжки пекли чи ні? А я оце спекла "Медовика", такий добрий!!! :)

Додано: 28 лютого 2007, 21:46
ewa
natalotschka писав:То ви вже пиріжки пекли чи ні? А я оце спекла "Медовика", такий добрий!!! :)
Я постувати пробую :lol: :lol: :lol:

Додано: 01 березня 2007, 12:34
Svitlana
Я гостям олів"є настругала. Такі були задоволені - щодня на стіл подавала. Зелений борщик також сподобався. А ось фондю, за їхніми словами: "ну так собі". А ми найкраще взяли. Ех... нічого вони не розуміють. :roll:

Додано: 01 березня 2007, 18:56
ewa
Svitlana писав: Зелений борщик також сподобався. :roll:
А де щавлю назбирала????

:shock:

Додано: 01 березня 2007, 19:42
Svitlana
З України привезла. У мене мама консервує у баночках. Але, здається, можна і в магазинах вже навіть зараз купитиь (в укр. звичайно). Правда, не впевнена.
Але я тут якось думала, що якби хтось займався цим тут, то я би точно була постійним клієнтом.

Додано: 01 березня 2007, 22:06
ewa
Наступного разу привезу насіння щавлю :lol: :lol: :lol:

Додано: 01 березня 2007, 22:23
Svitlana
Ок! і перенесемося тоді в тему Сад-город. Я так зрозуміла, що ти б взялася :?: Як потім не будеш управлятися з замовленнями - залучимо і Наталку до бізнесу :cooler: У неї, здається, також зелені пальці. :up:

Додано: 02 березня 2007, 09:43
ewa
Будем вважати бізнес почався :lol: :lol: :lol:

Додано: 04 березня 2007, 14:45
Svitlana
Доки наш, швейцарський ( :lol: ), щавель виросте, можу порадити з"їздити в російський магазин (адреса у темі "Наші магазини"). Там продається консервований.

Хоча, Ево, дехто, ти ж знаєш, поки що можуть до Німеччини поїхати лише транзитом. То з бізнесом можна не відкладати. :wink:

Додано: 04 березня 2007, 18:44
ewa
Svitlana писав:Доки наш, швейцарський ( :lol: ), щавель виросте, :wink:
Виріс!!! спеціально для мене.(бо швіци ж не знають)
Сьогодні на горі біля стадіону назбирала на борщ.

Додано: 04 березня 2007, 19:31
Svitlana
:shock: :schockiert: :erschreckt:
Справді? Він що тут - на дикій природі росте?!! В ботсаду бачила - росте. І то багато на грядці. Але було б добре, якби ще десь ріс. :lupe:

До речі, німецькою щавель буде Sauerampfer Може десь на ринку чи в спеціалізованих овочевих магазинах можна знайти.

Додано: 04 березня 2007, 21:11
ewa
Нашо його ще на базарі шукать.
Он підросте трохи, то я тобі нарву.

Додано: 05 березня 2007, 11:32
Valentyna
А я купую свіжий щавель в "Алігро" (Aligro), у відділі, де продаються всі трави (петрушка, укроп...) Французькою щавель oseille.

Додано: 06 березня 2007, 17:44
Любка
ewa писав:
Svitlana писав:Доки наш, швейцарський ( :lol: ), щавель виросте, :wink:
Виріс!!! спеціально для мене.(бо швіци ж не знають)
Сьогодні на горі біля стадіону назбирала на борщ.
То шо у вас там їжі нема, що ви щавель Шукаєте :lol: :lol: :lol:

Додано: 06 березня 2007, 19:13
Svitlana
:lachtot: :hilfe: Ага! Точно, не вистачає.
Просто ситий голодного не розуміє. Так здається. А то така штука, що якогось прекрасного дня ти просто вмираєш від бажання поїсти борщику. І то не червоного (буряка червоного - повно), а ось якраз зеленого! Не повіриш, але я напевно в Україні зелений борщ рідше їла, ніж тут. І таке воно добре тут. Як ніде! :^^:
Те саме з, наприклад, гречкою у мене було в Голландії. Хоча в Україні я її заледве їла. А там - така вона мені добра стала після якогось візиту до наших, що зараз постійно тримаю в хаті.

Додано: 06 березня 2007, 19:38
natalotschka
Ну зелений борщик і з кропиви зварити можна. Мені, до речі, подобається більше, адже квасок дуже кислий. А з кропивою тут проблем нема :) !