Рецепт молодості
- Svitlana
- Айдгенос
- Повідомлень: 3853
- З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
- Звідки: ZH
- Контактна інформація:
Рецепт молодості
Рецепт молодості
Взяти по 150 грамів кореня селери, пастернака, топінамбура, яблука, редьки чорної, моркви, капусти "брокколі", по 50 грамів кореня хрону, петрушки, кореня валеріани. Овочі двічі перекручують на м'ясорубці, солять. Додають столову ложку яблучного оцту, аптечний флакон обліпихової олії або кілька ложок соняшникової. Масу перемішують і зберігають у холодильнику. Вживати по 2–3 ст. ложки зранку і ввечері.
http://www.geocities.com/molod_i_zhittya/soc125.html
Взяти по 150 грамів кореня селери, пастернака, топінамбура, яблука, редьки чорної, моркви, капусти "брокколі", по 50 грамів кореня хрону, петрушки, кореня валеріани. Овочі двічі перекручують на м'ясорубці, солять. Додають столову ложку яблучного оцту, аптечний флакон обліпихової олії або кілька ложок соняшникової. Масу перемішують і зберігають у холодильнику. Вживати по 2–3 ст. ложки зранку і ввечері.
http://www.geocities.com/molod_i_zhittya/soc125.html
Re: Рецепт молодості
Ссилку мій комп китайською бере.........Svitlana писав:Рецепт молодості
http://www.geocities.com/molod_i_zhittya/soc125.html
Das Leben ist Streben
Re: Рецепт молодості
Що ти маєш на увазі, читати не можеш?ewa писав:Ссилку мій комп китайською бере.........Svitlana писав:Рецепт молодості
http://www.geocities.com/molod_i_zhittya/soc125.html
Поміняй кодировку на компі (в Internet Explorer зверхуAnsicht, Kodierung, Kyrillisch (Windows))
Як омолодити організм та прожити до ста років, знають у Київському міському Центрі здоров'я. Тут розробили салат з 10 складників. Він покращує здоров'я і відновлює чоловічу силу.
— Рецепт придумав мій учитель Костянтин Назаренко, коли одружився вдруге — з молодшою за нього на 30 років жінкою, — розповідає заступник головного лікаря центру 36-річний Отто Стойка. — Він базувався на науковому відкритті американських вчених: якщо їсти селеру й обліпиху, то у 75-річних людей тканини набувають властивостей 40-річних, відновлюється чоловіча сила.
Кожна складова салату впливає на організм по-своєму: топінамбур нормалізує рівень цукру в крові, морква покращує зір, пастернак виводить слиз із організму, редька загоює рани, капуста поповнює мікроелементами, хрін збуджує апетит, валеріана сприяє гарному сну.
— Для сильнішого ефекту овочі треба їсти з морською рибою, — каже Отто Олександрович
Може й правда, але-ж за рецептом
і чолівіка треба молодшого :roll:
— Рецепт придумав мій учитель Костянтин Назаренко, коли одружився вдруге — з молодшою за нього на 30 років жінкою, — розповідає заступник головного лікаря центру 36-річний Отто Стойка. — Він базувався на науковому відкритті американських вчених: якщо їсти селеру й обліпиху, то у 75-річних людей тканини набувають властивостей 40-річних, відновлюється чоловіча сила.
Кожна складова салату впливає на організм по-своєму: топінамбур нормалізує рівень цукру в крові, морква покращує зір, пастернак виводить слиз із організму, редька загоює рани, капуста поповнює мікроелементами, хрін збуджує апетит, валеріана сприяє гарному сну.
— Для сильнішого ефекту овочі треба їсти з морською рибою, — каже Отто Олександрович
Може й правда, але-ж за рецептом
і чолівіка треба молодшого :roll:
Багата на рослинні волокна їжа допомагає худнути й очищати кишківник.
А ще є всі підстави розглядати клітковину як речовину, що затримує старіння! Вона не дозволяє токсинам накопичуватися у кишківнику й отруювати організм. Волокна підвищують мобільність кишкового тракту - їжа проходить по ньому швидше, потенційні канцерогени - теж, а це знижує ризик розвитку пухлин.
Ретельне пережовування сирої моркви, редьки, редису, капусти, де є багато грубих харчових волокон, сприяє ритмічній і кращій перистальтиці шлунково-кишкового тракту, нормальному жовчовиділенню.
Та й із багатьма захворюваннями серця можна ефективно боротися, споживаючи багату на волокна їжу - фрукти, овочі, злакові, горіхи й зерно. Тут є чимало цінних для серця вітамінів Е, В6, фолієвої кислоти. Дослідження засвідчують, що розчинні волокна можуть ефективно знижувати рівень холестерину. Груба їжа забезпечує надходження в організм також калію, що допомагає знизити артеріальний тиск.
А ще харчові волокна зменшують калорійність овочів. Якщо, наприклад, енергоємність 100 г формового житнього хліба дорівнює 214 ккал, то 100 г баклажанів - 24 ккал, кабачків - 23, капусти - 27, моркви – плюс-мінус 20, томатів - до 16 ккал. І в той же час більшість овочів завдяки клітковині викликає швидке і досить стійке почуття ситості. Недарма дієтологи радять їх вживати товстунам, щоб нормалізувати вагу.
Отже, продукти, де багато клітковини, можна сміливо називати “продуктами молодості”. Як тільки вони займуть певне місце у вашому щоденному раціоні, ви почуватиметесь здоровішими і молодшими.
Лікар-дієтолог Зоряна Завада рекомендує: здорова доросла людина має отримувати 40-50 г клітковини на день. Це приблизно кілограм моркви, яблук, капусти, апельсинів. Або 60 г висівок, які можна додавати у будь-які страви. У той же час, як наголошує лікар-гастроентеролог Звенислава Костур, люди, у яких часто бувають проноси, а також ті, хто має порушення функцій підшлункової залози, зовсім не повинні їсти грубої їжі. Обережними повинні бути й ті, у кого є спайка в животі, позаяк можна спровокувати кишкову непрохідність.
А ще є всі підстави розглядати клітковину як речовину, що затримує старіння! Вона не дозволяє токсинам накопичуватися у кишківнику й отруювати організм. Волокна підвищують мобільність кишкового тракту - їжа проходить по ньому швидше, потенційні канцерогени - теж, а це знижує ризик розвитку пухлин.
Ретельне пережовування сирої моркви, редьки, редису, капусти, де є багато грубих харчових волокон, сприяє ритмічній і кращій перистальтиці шлунково-кишкового тракту, нормальному жовчовиділенню.
Та й із багатьма захворюваннями серця можна ефективно боротися, споживаючи багату на волокна їжу - фрукти, овочі, злакові, горіхи й зерно. Тут є чимало цінних для серця вітамінів Е, В6, фолієвої кислоти. Дослідження засвідчують, що розчинні волокна можуть ефективно знижувати рівень холестерину. Груба їжа забезпечує надходження в організм також калію, що допомагає знизити артеріальний тиск.
А ще харчові волокна зменшують калорійність овочів. Якщо, наприклад, енергоємність 100 г формового житнього хліба дорівнює 214 ккал, то 100 г баклажанів - 24 ккал, кабачків - 23, капусти - 27, моркви – плюс-мінус 20, томатів - до 16 ккал. І в той же час більшість овочів завдяки клітковині викликає швидке і досить стійке почуття ситості. Недарма дієтологи радять їх вживати товстунам, щоб нормалізувати вагу.
Отже, продукти, де багато клітковини, можна сміливо називати “продуктами молодості”. Як тільки вони займуть певне місце у вашому щоденному раціоні, ви почуватиметесь здоровішими і молодшими.
Лікар-дієтолог Зоряна Завада рекомендує: здорова доросла людина має отримувати 40-50 г клітковини на день. Це приблизно кілограм моркви, яблук, капусти, апельсинів. Або 60 г висівок, які можна додавати у будь-які страви. У той же час, як наголошує лікар-гастроентеролог Звенислава Костур, люди, у яких часто бувають проноси, а також ті, хто має порушення функцій підшлункової залози, зовсім не повинні їсти грубої їжі. Обережними повинні бути й ті, у кого є спайка в животі, позаяк можна спровокувати кишкову непрохідність.
"... Я в серці маю те, що не вмирає"
- Леся Українка
- Леся Українка