Що треба їсти, аби схуднути
Чому француженки не поправляються?
Галина ВДОВИЧЕНКО
Журналістка Мірей Галіано у своїй книзі розповіла, чому француженки, які не сидять на дієтах і не ходять у фітнес-клуби, зберігають стрункість
Світ азартно обговорює бестселер “Чому француженки не поправляються” журналістки Мірей Галіано. Книга вже через кілька тижнів після виходу у світ стала культовим чтивом. Українського перекладу поки що немає, а от проблема - особливо після щедрих святкових столів - на жаль, є...
То чому ж саме француженки, які вважаються найбільшими гурманками у світі, не мають проблем з фігурою? Автор книги Мірей Галіано знає, що таке набрати зайвих два десятки кілограмів. У юному віці вона за обміном поїхала вчитися в Америку й дуже швидко з тендітної дівчини перетворилася у незграбну товстулю. Коли приїхала додому, тато з жахом подивився на неї й сказав:
- Доцю, ти перетворилася на мішок з бульбою!
Життя на батьківщині поступово повернуло Мірей колишню стрункість. І це при тому, що вона, як і більшість француженок, не сиділа на дієтах і не відвідувала фітнес-центрів. Секрет - у стилі життя та у звичках. Мірей Галіано дотепер залишається стрункою дамою, незважаючи на те, що їй доводиться відвідувати до 300 званих вечер у рік. Вона любить готувати й не відмовляє собі в улюблених солодощах.
Худнення за допомогою... цибулі
Кожна жінка мріє схуднути моментально. Починати треба із цибульного вікенду. Воістину магічний овоч стимулює обмін речовин, виводить із організму воду й за 48 годин позбавляє вас двох - трьох кілограмів. Рецепт такий. Взяти кілограм зеленої цибулі, відрізати зелені верхні пагони і відкласти їх для салатів. Цибулини занурити в літр перевареної води, витримати 20 хвилин і пити по склянці кожні 2 години протягом двох діб. Якщо набридне пити, можна залити цибулинки оливковою олією, заправити спеціями, лимонним соком і їсти в необмежених кількостях.
Основні правила, яких повинна дотримуватися жінка, щоб залишатися вічно стрункою
Не відмовляйтеся від улюблених страв. Уникайте тільки дешевої та несмачної їжі. Стежте за якістю продуктів.
Їжте красиво й... довго. Обід - не менш як 20 хвилин. Ніяких перекусок на бігу та перед монітором комп’ютера. Навіть якщо ви вирішили легко перекусити, обставте процес як вишукану трапезу: запечене яблуко та келих білого вина на гарній скатертині або серветці. Їжте, насолоджуючись виглядом їжі та її запахом.
Навчіться бути розбірливими у їжі. Краще приготувати біфштекс зі свіжого м’яса, ніж із напівфабрикатів.
Ще один секрет - у невеликих порціях.
Дами, які дорожать своїм часом, на думку автора книги, ніколи не пітніють у спортзалах. У француженок немає на “такі дурниці” ні часу, ні бажання. Але! Вони завжди у русі: багато ходять пішки, уникають ліфтів і піднімаються нагору тільки сходами. Це найкраще тренування ніг і сідниць. Під час сидячої роботи треба напружувати живіт, а зранку робити присідання та трохи позайматися з гантельками
Правила правильного харчування
Француженки люблять хліб (у першій половині дня) і не відмовляються від десертів
обожнюють овочі й фрукти, дотримуються правила «краще менше, та краще» і нехтують фаст-фудом
стежачи за фігурою, довіряють не вазі, а «синдрому застібки-блискавки»
ніколи не їдять поспіхом і п’ють під час їди тільки сухе вино
До речі
Американці набирають ваги тому, що сісти й нормально поїсти у них вважається втратою дорогоцінного часу. Вони їдять переважно на ходу.
Учені зі США протягом кількох місяців намагалися з’ясувати, чому французи набагато худіші від американців. Після інтенсивних досліджень вони дійшли простого висновку. Французи їдять менше. Гарячі страви, солодке й навіть напої – усе в них у менших дозах. А у Парижі просто не існує великих порцій...
джерело
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=62095