Просто рецепти

Кулінарія, магазини, корисні поради, хата і її внутр'єр
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Просто рецепти

Повідомлення Svitlana »

Вже порізала кубиками баклажан, посолила, щоб стік.
Думала робити овочеве рагу. Є ще брокколі, гриби.

Але коли зробила м"ясо, то передумала рагу.

Тепер от думаю, що робити з баклажанами кубиками? В і-неті так швидко не знайду з кубиками. Що ще можна? Будь-ласочка...
Востаннє редагувалось 22 березня 2007, 21:30 користувачем Svitlana, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
ewa
Дозвіл С
Повідомлень: 408
З нами з: 12 лютого 2007, 12:49
Звідки: Моя рідна Україна

Повідомлення ewa »

Є така ікра з баклажанів:
Цибуля, морква, помідори, баклажани.
Тушкується все на олії в казанку.
Якщо помідора нема, спробуй томатною пастою замінити(або соком)
Das Leben ist Streben
Аватар користувача
ewa
Дозвіл С
Повідомлень: 408
З нами з: 12 лютого 2007, 12:49
Звідки: Моя рідна Україна

Повідомлення ewa »

Ну гриби з мясом потуши окрем, виложиш з верху на гарнір.
Або все разом, теж добре :up:
Das Leben ist Streben
Аватар користувача
Olenka
Дозвіл С
Повідомлень: 415
З нами з: 17 березня 2007, 15:32
Звідки: Thalwil

Повідомлення Olenka »

Краще купити зразу що ти хочеш готувати:
Баклажан, 1-2 цибулини, фарш, грибочки в мигро(готові), томат, пасту.
рамм, сир потертий(грана-паданно)Можна інший як для пицци.
Баклажан розрізати вдовж(вибрати мякоть з середини)
На сковороді пожарить:цибульку, фарш, мякоть бакл.трохи рамм(можна грибочки, але не обов"язково)Начинить бакл.помазать зверху томат.пастою,посипать сиром і в Духовку на 15-20хв.
Все!!!
Смачного
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Спасибі всім. :)
Вже приготувала. Обсмажила баклажан, додала цибулі, моркви. Вийшо досить смачно.

А чому я передумала. Купила я скляну каструлю (з кришкою). Подруга у Києві готувала для мене таку страву. Все скласти у той казанок скляний, посолити, поперчити, спеції, можна, при потребі, краплю води додати. Все накрити і в духовку.
Виходить смакота - пальчики оближеш. І без додаткового жиру. Ото і я так хотіла. Але покришила цибулю, моркву, посолила, поперчила, кропу додала. Вимісила з м"ясом (крильця) і тааааакий запах пішов.... Маринаду такого смачнющого... Я і передумала овочі туди кидати і все псувати. Тому так і вийшло.
М"ясо вийшло дуже соковите, навіть ще виділилося соку полити пюрешку. Дуже хороша штука ота каструля. Буду ще експериментувати.
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Повідомлення Svitlana »

Вчора приготувала рецепт з інтернету. Своєрідний смак. Я не дуже зрозуміла сподобалося чи ні, а сімейство було в захваті.

Зіті з брокколі та картоплею (підходить вегетаріанцям та у піст)
Зображення

Інгредієнти:

На 4 порції, 517 ккал в 1 порції
400 г картоплі, почищеної та порізаної на 2-сантиметрові шматочки,
1 кг суцвіть брокколі,
2 столових ложки оливкової олії,
1 велика цибулина, порізана на 2-сантиметрові шматки,
4 зубчика часнику, порізаних на дрібні пластинки,
3/4 чайної ложки солі,
1/2 чайної ложки сушеного шафрану,
1/2 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю,
1/4 чайної ложки сушеного майорану,
360 г макаронів (зіті),
80 г потертого сиру пармезан.

Спосіб приготування:

Почніть кип'ятити воду на брокколі та пасту. Зваріть картоплю. Відцідіть воду. Та залиште 500 мл води з картоплі.
Зваріть брокколі. Після кипіння варіть ще 2 хвилини. Відцідіть воду на друшляк для пасти.
На сковороді розігрійте олію на помірному вогні. Смажте цибулю та часник приблизно 7 хвилин, доки цибуля не стане м'якою. Додайте картоплю, сіль, шафран, перець та майоран та готуйте ще 7 хвилин, доки картопля не стане злегка коричневою та матиме скоринку. Додайте брокколі та 240 мл відкладеної рідини з картоплі та готуйте 2 хвилини, доки брокколі трохи не прогріється.
Тим часом зваріть зіті. Відцідіть та змішайте з сумішшю з брокколі та рештою води з-під картоплі. Перемішайте та розділіть між 4-ма тарілками, посипте пармезаном та подавайте.

Подавайте з персиками з кавою, або з анісовим лікером. (не подавала)

Але, коли до смаженої цибулі додати той відвар з картоплі, то все так розлазиться якось. А картопля зі скоринкою і засмажена цибулька виглядали дуже і дуже апетитно. То я б не додавала тієї води.
Не знаю, які саме ті зіті, то відварила просто подібні макарони.
Замість шафрану і майорану додала THYM.
Хоча і було смачно і соковито, але я б краще того відвару не додавала. Було б сухіше, але, певно, смачніше. Наступного разу поекспериментую.

Рецепт звідси: http://cookingzone.net/ip/drygi/mychni/ ... g/0018.jpg
До речі, непоганий сайт.
Аватар користувача
ewa
Дозвіл С
Повідомлень: 408
З нами з: 12 лютого 2007, 12:49
Звідки: Моя рідна Україна

Повідомлення ewa »

http://cookingzone.net/ip/drygi/z_mjasa ... /0004.html
А мені оце сподобалось, смажити можна на грилі,
а потім в духовці в маринаді.
Ми робили, але часником нашпигували, смачнооооо....
Das Leben ist Streben
Аватар користувача
swisslady
Необмежена мультивіза
Повідомлень: 29
З нами з: 26 лютого 2008, 18:43
Звідки: BE

Re: Просто рецепти

Повідомлення swisslady »

Хтось підкаже як по-німецьки буде "сгущенка"?
Чи можна її купити в Migros, Coop?
Дуже хочу торта спекти :smile: :pelmeni:
Аватар користувача
Svitlana
Айдгенос
Повідомлень: 3853
З нами з: 08 лютого 2007, 21:29
Звідки: ZH
Контактна інформація:

Re: Просто рецепти

Повідомлення Svitlana »

В Мігро є точно. Концентрірте мільх чи щось таке. Зараз не маю банки, щоб точно сказати. Банки такі самі як наші за формою, етикетка - синя з білими горохами або червона з білими горохами. Здається, тобі потрібна червона. Різниця в тому, що одна з цукром, а інша ні. Та, що без цукру - рідка, щось на подобі вершків до кави.
А та, що солодка - навіть смачніша від нашої. Принаймні, тої, що мені довелося останніх пару разів в російському магазині купити :notgood:
Крім того згущенка є в тюбиках, що зручно при використанні малих кількостей в кремі, каві, тощо. Все це лежить в нашому Мігро коло молока тривалого зберігання.
Відповісти

Повернутись до “Господарка”