робота і проживання в Швейцарії

Наскільки реально і що то буде за реальність

робота і проживання в Швейцарії

Повідомлення lyudmyla17 » 02 квітня 2008, 10:53

Привіт Всім!!!! :bravo:
:handshake: Я тут людина зовсім нова, але так склалося, що я побувала в Швейцарії минулого року, познайомилася з сімями Швейцарців, почала навіть зустрічатися з одною людиною.Але завжди є якісь проблеми які ми повині вирішити, ось і у мене також є така.
В Україні у мене доволі престижна робота,я працюю в банківській структурі, хотілося б попробувати влаштуватися на роботу у Швейцарії, хотя би на подібну, що я маю тут, в Україні. На даний момет вивчаю німецьку мову, знаю англійську.Але з цими неурядицями в нашій країні хочеться виїхати закордон.
Прошу Вас хто знає можливо якісь програми щодо роходження практики, чи стажеровки в Швейцарії, тілки не в сільському господарстві, а тоя вже працювала в с/г і не лише в Швейцарії і в інших країнах також.
З повагою Люда :oops:
lyudmyla17
Транзит

Повідомлення: 4

Re: робота і проживання в Швейцарії

Повідомлення _vital_ » 02 квітня 2008, 12:00

Нажаль, програми практики, стажування, та ін. "не в сільскому господарстві" в Швейцарії орієнтовані, перш за все, на країни ЄС. Є якась угода про стажування з Україною, але як я читав, вона лише підписана, і на практиці жодного разу не виконувалася. Пошукаю ретельніше, може, знайду.

На вашому місці реальніше було б знайти роботу в Швейцарії "в банківській структурі", але для цього треба відповідати дуже високим стандартам, бо перевага в іншому випадку завжди віддається місцевим або ЄСівським кадрам. Тобто ви повинні бути неабияким фахівцем своєї справи + мати принаймні дві-три іноземні мови, що користуються попитом: у вашому випадку - англійська, німецька та російська, на рівні, достатньому для роботи у відповідному мовному середовищі.
_vital_
Дозвіл B

Повідомлення: 313

Повідомлення Svitlana » 03 квітня 2008, 11:13

Якщо ви плануєте серйозні стосунки (одруження), то маючи тут дозвіл на проживання не було би великих проблем вже тут на місці влаштуватися через деякий час. Правда, не потрібно одружуватися лише ради виїхати. :wink: Бо шкірка вичинки не варта. Але поки що, думаю, можна би було спробувати подаватися на роботу вже з України, навіть якщо перевага надається вихідцям з ЄС. Особливо зараз, коли банки повально бояться німців серед своїх працівників (щойно почула, що і з банку "Юліус Бер" було вкрадено і продано дані німецькому уряду).
(\(\
(=':')
(,,(")(")
Так вчиняємо з набором латинськими буквами!
кнопка Translit,
набір тексту латинкою, Ctrl+A (виділити), Ctrl+C (скопіювати),
у вікні відповіді на форумі Ctrl+V
Детальніше - тут!
Svitlana
Site Admin

Повідомлення: 3102

Повідомлення Ольга Коваль » 03 квітня 2008, 15:17

Привіт!
Стосовно працевлаштування...
Цікаво, які професії є актуальними у Швейцарії?! Цікаво тому, що планую своє майбутнє саме тут. Вчу німецьку (яка ж вона цікава і нелегка!), знаю англійську, російську, за фахом я викладач української мови і літератури та художньої культури (філолог-мистецтвознавець). Але розумію, що навряд чи такий набір моїх здібностей буде цікавий швейцарському роботодавцю. Чи буде необхідно знову 5 років навчатися у ВУЗі, маючи українську вищу освіту?

Буду вдячна за Вашу думку з цього питання!

Per aspera ad astra
Ольга Коваль
Турист

Повідомлення: 7

Повідомлення Svitlana » 03 квітня 2008, 18:17

Досвід мистецтвознавця може придатися, я так думаю. Хоча якщо чесно, то я ніколи не заглядала на попит на такі професії.
А досвід українського філолога також - для української школи. :good: :glad: :verygood: :bravo:
Отримати якийсь місцевий диплом також можна би було при бажанні.
(\(\
(,,(")(")
кнопка Translit,
Детальніше - тут!
Svitlana
Site Admin

Повідомлення Ольга Коваль » 04 квітня 2008, 12:33

О, дякую!
Працювати вчителем української мови для діточок у Швейцарії - із задоволенням! :smile:
Тільки трохи німецьку підучу в Україні і швидко буду у Вас.
Ольга Коваль
Турист

Повідомлення: 7

Повідомлення _vital_ » 04 квітня 2008, 13:50

Ольга Коваль написав:Привіт!
Стосовно працевлаштування...
Per aspera ad astra

оце і є те саме per aspera:

http://www.bfm.admin.ch/bfm/en/home/the ... erige.html

(правила та умови працевлаштування для громадян не-ЄС з сайту федерального міграційного відомства)
_vital_
Дозвіл B

Повідомлення: 313

Повідомлення Svitlana » 16 квітня 2008, 12:50

22-24 квітня в Haupthalle ETH Zurich відбудеться Polymesse - одна з найбільших рекрутингових виставок Швейцарії. Понад 90 провідних підприємств будуть презентуватися. Більше інфо http://www.polymesse.ch
(\(\
(,,(")(")
кнопка Translit,
Детальніше - тут!
Svitlana
Site Admin

Повідомлення vasa » 11 березня 2009, 11:07

Як щодо роботи в сільському господарстві.
vasa
Турист

Повідомлення: 6

Повідомлення Svitlana » 11 березня 2009, 21:03

Маєш на увазі "будь-яку роботу"? Шансів ніяких, думаю. Тут дуже багато з Прибалтики, Польщі, а ще Болгарія та Румунія з 1 січня... Не думаю, що якийсь фермер зможе довести незамінність конкретного с/г робітника з не-ЕС. Головний принцип надання робочої візи - унікальність спеціаліста, тобто, потрібно довести, що людини, що таке вміє робити, котре потрібне фірмі просто неможливо знайти в Швейцарії або в ЄС.
(\(\
(,,(")(")
кнопка Translit,
Детальніше - тут!
Svitlana
Site Admin

Повідомлення roma82@ » 30 червня 2010, 22:34

:seeya: may putannia; jakwo ja moży distatu zaprowennia(forma L) 4u mozy vuihatu do Szvejcarii na roboty(s/g): 4u dadyt meni vizy? :count: jakwo mzna des to vznatu to dajte adres. dakyy adres: lubomsky@wp.pl :bow:
roma82@

Повідомлення Svitlana » 25 липня 2010, 23:20

Ви можете отримати запрошення. Яке? Приватний візит, діловий візит?
Форма Л - це ви, мабуть, маєте на увазі дозвіл Л.... Він вам світить лише після того, як вам видадуть візу для в"їзду (спеціальну - за запрошенням чи ні) і лише після того, як тут ви подасьте свої документи, їх розглянуть і дадуть таке рішення.

Якщо ви знаєте якогось бауера, котрий згідний надати вам роботу у сільському господарстві, то це у вас буде "сезонна робота". Відповідно, вам потрібно зателефонувати до посольства Швейцарії і запитати список документів та вимоги для отримання візи на сезонні роботи. У мене поки що такої інформації немає, якщо десь побачу, то скопіюю сюди.
(\(\
(,,(")(")
кнопка Translit,
Детальніше - тут!
Svitlana
Site Admin

Повернутись в Робота та навчання у Швейцарії

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість