Нема в Швейцарії "розміренного життя". Всі хто може працює, та ще й як працює!Я не знаю наскільки ви є відірвані від реальної ситуації в нашій Батьківщині- погодьтеся розмірене життя в Швейцатії розслабляє.
Вам вже написали, що у Швейцарії люди спокійно відносяться до поношенного одягу, бо поважають працю тих, хто її зробив.Там вже ніхто не кидається на поношений одяг.
У Швейцарії -аналогічно.Люди бажають для себе та своїх дітей більшого. Хочуть пристойно заробляти. пристойно жити.
Я вважаю, що всі гроші, які отримує за свою працю лидина -це те, що вона може заробити. так ж саме і у Швейцарії.Але можливостей для цього немає. Ви вважаєте , що 1000-1500 гривень -добра зарплата за важку працю?
Ринок праці має обмеження у любій державі.Повірте, безробіття досить високе.
А швейцарці закуповують продукти у Німеччині, або Франції, або в Австрії, або в Італії- там дешевше.Мій знайомий закуповує продукти в Польщі. там дешевше.
Тобто 300 гр. на дитину це всі гроші, які отримує сімя?А батотодітна сім"я має багато видатків саме на харчі. тих ваших 300 гр . на дитину вистачить хіба що на 2 -3 дні на продукти (для ощадливої господині.) А де ж гроші на одяг (дешевенький, бо діти ростуть ) і житло?
Ніхто не заставляє щось брати насильно. Хто не хоче -не бере. І які проблеми?Щодо подяки тим що хоч щось дають. Я з вами не згідна. Благодійність по принципу " На тобі небоже , що мені не гоже"? За це дякувати?
Хм... Люба дитина чи в Україні, чи в Швейцарії завжди отримує порції подачок, бо вона - дитина. І які проблеми?Звичайно, для дитини, яка ніяких чобіт не має, це порятунок на певний час. Вона вам буде вдячна і за поношені. по мірі свого розуміння. А далі що? Вона чекатиме на наступну порцію подачки. Потім виросте і зрозуміє , що час подачок минув.
Це відповідальність батьків. Якщо вони це не зробили будуть мати те, що мають.А сама де заробить? І чи хтось їй показав і навчив, як ту копійку заробити і де ? Піде і вкраде, чи просто озлобиться на всіх, в тому числі і на " благодійників" .
Це питання задає той, хто сам сходив чи подзвонив?Повернемося до наших порятованих. Чи хтось наважився до них сходити і чи хоч задзвонити ? ...
Тобто Ви пропонуєте українцям жити не по свої грошам?Про шоколадки: ви не рівняйте дешевенький шоколад з Кооп чи з Деннера до українських. В цьому ви маєте рацію. Наш таки кращий. Але спробуйте чогось кращого , хоча б наприклад з Роґґвіллер.
Запевняю Вас, що доволі швейцарців Роґґвіллер не бачуть, не купують, не їдять.
У мене особисто нема до Вас претензій. Я поважаю Вашу точку зору.За тон моєї вдповіді вибачайте: за що купила - за те й продаю.
Це не наївність і не простота. Це Asyl-Missbrauch, тобто такая справа, яка за межами етичного відношення до життя.За слово "дурна " - я більше мала на увазі " наївність" чи навіть " наївна простота". Виходить можна таки наївною бути і пів -Європи проїхати . А потім на собі волосся рвати.